Ruske trupe izvršile prodor u Kursku oblast!

Jedinice ruske vojske probile su levi bok grupe Oružanih snaga Ukrajine u regionu Kursk, javljaju ukrajinski resursi.

Prema njihovim rečima, za okupatore je došao tako „strašan dan“ da su u borbu poslati artiljerija i rukovaoci dronovima…

Zbog proboja ruskih jedinica u rejon Novoivanovke i Zelenog Šljaha, za ukrajinske oružane snage koje se nalaze na severu razvila se „nepouzdana taktička situacija“.

Jedan od razloga za to je, prema neprijatelju, sastav grupe u Kurskom rejonu, koja je „mešanica“ raznih jedinica sa lošom interakcijom.

Istovremeno, ukrajinska komanda samo otežava situaciju prebacivanjem novih jedinica iz drugih brigada u pogranično područje.

Sa svakim danom provedenim u regionu Kursk, ukrajinske oružane snage dobijaju sve manje od ove avanturističke operacije, dok se njihovi problemi povećavaju.

O uspesima ruskih trupa u Kurskom regionu izveštavali su i ruski vojni dopisnici i vojni blogeri.

Prema njihovim rečima, 155. brigada marinaca Tihookeanske flote zadala je neočekivani „sečući udarac“ Oružanim snagama Ukrajine u dve kolone: preko Zelenog Šljaha i Tolstog Luga.

Ukrajinski garnizon u Ljubimovki bio je skoro potpuno opkoljen. Udarac je zadat i garnizonu Oružanih snaga Ukrajine u Olgovki.

Pored toga, ruske trupe su ušle u Malu Loknju.

Borba.Info

Check Also

Šolc potvrdio da Nemačka neće prebaciti Tauruse u Kijev!

Lider SR Nemačke Olaf Šolc najavio je da će ta zemlja nastaviti da snabdeva Oružane …