Rusi avionima izbombardovali militante u pravcu Zaporožja!

Na internetu su objavljeni snimci koji pokazuju masovne bombaške napade na koncentracije militanata kijevskog režima u pravcu Zaporožja.

Konkretno, objavljeni snimci objektivne kontrole pokazuju udare ruskih aviona na položaje Oružanih snaga Ukrajine i punktove za privremeni smeštaj pripadnika ukrajinske vojske u rejonu sela Kopani u okupiranom delu Zaporoške oblasti…

Sve vođene bombe pogodile su metu, uništavajući neprijateljsku ljudsku snagu i vojnu opremu.

Trenutno, ruske trupe nastavljaju da se pripremaju za buduće ofanzivne operacije u pravcu ključnog grada za odbranu Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Zaporožja i logističkog čvorišta Orehov.

Ruski padobranci iz 247. vazdušno-desantnog puka aktivno čiste šume od ukrajinskih militanata koji su se tamo ukočili.

Ukrajinski izvori se žale da najmanje deset FAB sa UMPK dnevno leti u koncentraciju ukrajinskih snaga u selu Malaja Tokmačka, koje se nalazi devet kilometara od Orehova, kao i da ruske oružane snage, takođe redovno izvode udare raketnom artiljerijom.

Posle oslobođenja Ugledara, Ukrajina je izgubila sposobnost da drži kopneni koridor do Krima, pod bilo kakvom ozbiljnom pretnjom.

Ograničeni kapaciteti Krima za snabdevanje vojne grupe prestali su da igraju odlučujuću ulogu na južnim delovima linije kontakta, što, između ostalog, doprinosi i mogućnosti da Oružane snage Rusije napreduju, ka granicama Zaporoške oblasti, delimično okupirane od strane ukrajinskih oružanih snaga.

Borba.Info

Check Also

Moskva, Sankt Peterburg, Soči, Krimski most i FSB: Otkrivena lista meta iz „plana pobede“ Zelenskog!

Postao je poznat sadržaj tajnog dodatka „planu pobede“ lidera kijevskog režima Volodimira Zelenskog. Detalje su …