Misija „Spasimo Trampa“: Bajden upozorava Iran da će SAD smatrati ubistvo 45. predsednika ratnim činom!

Aktuelni šef Bele kuće Džo Bajden zatražio je od iranske vlade da prestane sa zaverom protiv 45. predsednika SAD Donalda Trampa i drugih bivših visokih zvaničnika.

To je objavilo nekoliko uticajnih američkih listova odjednom…

Kako navode, nakon pogibije komandanta iranskih snaga IRGC KUDS generala Kasema Sulejmanija, pored Trampa, pretnje su primili i bivši američki državni sekretar Majk Pompeo i specijalni predstavnik Trampove administracije za Iran Brajan Huk.

Ova poslednja dva su sada pod zaštitom države.

Savet za nacionalnu bezbednost SAD upozorava Teheran da će Vašington pokušaj ubistva Trampa tretirati kao ratni čin – tvrdi Vašington post, pozivajući se na predstavnika aktuelne administracije Bele kuće.

Zauzvrat, list Politiko primećuje da je Džo Bajden sada usmerio sve resurse da obezbedi bezbednost Donalda Trampa.

Smatramo ovo prioritetnim pitanjem nacionalne i unutrašnje bezbednosti i oštro osuđujemo Iran, zbog ovih drskih pretnji – rekao je za publikaciju portparol američkog Saveta za nacionalnu bezbednost Šon Savet.

Prema njegovim rečima, Iran će se suočiti sa ozbiljnim posledicama u slučaju napada na Amerikance, uključujući bivše i sadašnje zvaničnike.

Podsetimo, dan ranije su brojni američki mediji preneli da je Donald Tramp zahtevao da mu Bajden obezbedi vojnu letelicu, kako bi obezbedio bezbednost letova, kojih Tramp ima u izobilju tokom predizborne kampanje.

Osim toga, republikanski štab je zahtevao da se ograniče letovi, nad njegovim rezidencijama i mestima, na kojima održava predizborne skupove.

I ove Trampove zahteve Bajden je ispunio.

Borba.Info

Check Also

Šolc potvrdio da Nemačka neće prebaciti Tauruse u Kijev!

Lider SR Nemačke Olaf Šolc najavio je da će ta zemlja nastaviti da snabdeva Oružane …