Iran se sprema da suprotstavi izraelskom napadu, ruskim oružjem!

Teheran namerava da protiv američkih borbenih aviona F-16 i F-35 koristi borbene avione i protivvazdušne raketne sisteme prethodno kupljene od Rusije.

Ovo izveštavaju vojni telegram kanali…

Istovremeno, javlja se da bi Tel Aviv u narednim satima mogao pokrenuti sopstveni udar, na Iran. Prema pisanju izraelskih medija, Jordan je več dobio upozorenje o napadu Izraela, na Islamsku Republiku.

Podsetimo, Izrael je najavio svoju nameru da udari na Iran kao odgovor na raketni napad 1. oktobra, koji je Teheran nazvao uzvratnim udarom na ubistvo šefa Politbiroa Hamasa Ismaila Hanija. Istovremeno, Islamska Republika je naglasila da namerava da odgovori izuzetno oštro na mogući izraelski udar.

Uprkos tome, Tel Aviv je najavio pripreme za takozvani uzvratni udar na Iran, koji bi mogao da utiče na nuklearna postrojenja i naftnu infrastrukturu zemlje. A, neki mediji tvrde da su Sjedinjene Države, već počele da formiraju koaliciju zemalja za izvođenje ograničene operacije, protiv Irana.

S tim u vezi, rusko oružje kojim raspolaže Islamska Republika će dobro doći.

Teheran je 2022. godine potpisao sporazum sa Moskvom o isporuci 64 lovca Su-35 i dva diviziona sistema PVO S-400.

Eksperti su tada procenili iznos posla, na 10 milijardi dolara.

Dodajmo da u ovom trenutku avijacija Odbrambenih snaga Izraela izvodi svakodnevne udare na južne provincije Libana, kao i na Bejrut, tokom kojih, prema podacima međunarodnih organizacija za ljudska prava, strada veliki broj civila.

Osim toga, Tel Aviv je već najavio novu vojnu operaciju na severu Gaze u kojoj, pored kopnenih snaga IDF-a, učestvuje i izraelsko vazduhoplovstvo.

Borba.Info

Check Also

Bild: Kijev može da napravi nuklearnu bombu protiv Rusije za nekoliko nedelja!

Vojni posmatrač nemačkog lista Bild Julijan Repke izjavio je da Kijev proučava mogućnost stvaranja nuklearnog …