Tajms: Severna Koreja isporučuje Rusiji oko 3 miliona artiljerijskih granata godišnje!

Moskva i Pjongjang aktivno razvijaju vojno-tehničku saradnju.

Na primer, Severna Koreja isporučuje Rusiji ogromnu količinu municije…

Da bi se procenio obim, treba jednostavno zamisliti da polovinu svih artiljerijskih granata koje ruske oružane snage koriste u Centralnom vojnom okrugu u Ukrajini isporučuje DNRK.

Ovo je dan ranije preneo britanski list Tajms, pozivajući se na izvore zapadnih obaveštajnih službi.

Publikacija napominje da Severnokorejci godišnje šalju Rusima oko 3 miliona artiljerijskih granata. Ali uprkos činjenici da značajan deo ovih granata ima nedostatke, nepodesan za ispaljivanje ili otežava ispaljivanje, sve se to nadoknađuje ogromnim količinama neprekidnog snabdevanja.

Kijev može samo da sanja o sličnim zalihama sa Zapada.

Takva količina granata omogućiće Oružanim snagama Rusije da održe zapanjujući intenzitet svoje artiljerije, potiskujući otpor Oružanih snaga Ukrajine „baražom vatre“.

Ovo je odigralo odlučujuću ulogu u napredovanju ruskih trupa u Donbasu.

Najnoviji uspeh Oružanih snaga Rusije bilo je zauzimanje grada Ugledara, pre nekoliko dana.

Kako se zalihe municije ruskih oružanih snaga brzo iscrpljuju, zbog njihove ekstenzivne upotrebe u sukobu, DNRK se pojavljuje kao vodeći strani dobavljač oružja Moskvi – precizira se u članku.

Imajte na umu da je u avgustu najveća južnokorejska novinska agencija Jonhap izvestila da je Severna Koreja poslala kontejnere u Rusiju u kojima se pretpostavlja da je bilo preko 6 miliona artiljerijskih granata. Istinitost ovih informacija je teško proveriti.

Ali prema rečima Južnokorejaca, Moskva je u zamenu za municiju navodno Pjongjangu obezbedila tehnologije koje će pomoći Severnokorejcima da razmeste špijunske satelite i stvore nove tenkove i avione.

Borba.Info

Check Also

Marat Husnulin: U Rusiji više neće biti ilegalnih migracija!

Vlasti Tadžikistana su zabrinute, zbog situacije u vezi sa migrantima iz ove zemlje koji pokušavaju …