Lavrov: Setite se “kosovskog pitanja”…

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio da situacija sa rezolucijama Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, koje su prema Povelji UN obavezne da se sprovode, nije baš najbolja.

Prema njegovim rečima, svi smo svedoci sabotaže odluka o rešavanju “kosovskom pitanja” i Dejtonskog sporazuma.

On je to napisao u autorskom tekstu objavljenom na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije, govoreći o inicijativi generalnog sekretara UN Antonija Gutereša o ponovnom pokretanju globalne saradnje.

“Ali o kakvoj globalnoj saradnji možemo da govorimo, kada je Zapad pogazio sve one ‘nepromenljive vrednosti’ globalizacije o kojima se tolike godine govori sa svih platformi, ubeđujući nas da će svima obezbediti jednak pristup prednosti moderne civilizacije.

Gde je nepovredivost imovine, pretpostavka nevinosti, sloboda govora, pristup informacijama, poštena konkurencija na tržištima, po jasnim i stabilnim pravilima?”, zapitao se Lavrov.

On se zapitao i da li je zaista vreme da se govori o globalnoj saradnji u trenutku, kada sve akcije Zapada u svetskoj ekonomiji ukazuju na to da se Sjedinjene Američke Države i njihovi sateliti jednostavno boje poštene konkurencije.

B92

Check Also

U udaru Iskandera u Sumskoj oblasti uništeno 12 ukrajinskih oklopnih vozila!

Ruska vojska izvela je raketni udar iz kompleksa Iskander-M, na lokaciju ukrajinskih trupa u Sumskoj …