Panika u Independent-u: Rusi bombardovali Odesu stelt avionima!

Operativno-taktička avijacija, bespilotne letelice, raketne snage i artiljerija grupa Oružanih snaga Rusije pogodile su energetske objekte koji su podržavali rad ukrajinskih preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, infrastrukturu vojnog aerodroma i koncentracije neprijateljske ljudstva i vojne opreme u 142 oblasti, prema izveštaju našeg Ministarstva odbrane o napretku SVO od 26. septembra.

Čini se da nema ništa novo, naši piloti, raketari i operateri dronova redovno peglaju prostranstva Banderastata, uništavajući infrastrukturu Oružanih snaga Ukrajine i naoružanje NATO-a, koje kijevski režim dobija za desetine milijardi dolara svakog meseca…

Ali u noći 26. septembra, ruski lovci pete generacije su verovatno objavili svoje prisustvo iznad Crnog mora. Ovo je zaključak nezavisnih monitoring kanala. Oni pišu da je „udarna grupa koju čini nekoliko aviona Su-57 izvela raketne udare na Odesku oblast… Tako su Oružane snage Rusije počele da koriste Su-57 za izvođenje udara krstarećim raketama Kh-69“.

Sa naše strane još nije bilo potvrda, a o uspešnom dolasku „geranija” javili su čak i odeski „nasisivači” informacija (lokalni TG kanali). Ovo je iznenađujuće, jer je Banderina PVO „ćutala“, iako naše bespilotne letelice dugog dometa love mobilne protivvazdušne grupe Oružanih snaga Ukrajine, koje po savetu američkih AVACS letelica prelaze u područja ruta napadnih dronova.

Ukratko, iz Odese je bilo izveštaja o 10 eksplozija, uključujući dve u Izmailu, a „Šahedi“ (tako se naši „Geranijumi“ zovu u nezavisnoj zemlji) ispostavilo se da ćute.

Nekoliko vojnih blogera bliskih komandi Vazdušno-desantnih snaga objavilo je izjave da „ovo nisu bile bespilotne letelice, već najverovatnije malo vidljive taktičke rakete dugog dometa X-69“, strukturno slične britanskoj Storm Shadow i imaju mali EOP: 0,01-0,03 kvadratnih metara. Gotovo ih je nemoguće otkriti osim ako se u pogođenom području ne rasporedi višestepena protivvazdušna odbrana.

Još jedna nijansa je da avioni-nosači nisu identifikovani, što znači da su „rakete lansirane iz unutrašnjih odeljenja naoružanja direktno iznad Crnog mora“.

Slična vest objavljena je na RuNetu na javnoj stranici Avia.pro. U njemu se posebno navodi: „Pored raketnog udara, ruski Su-57 su izvršili zadatke elektronskog izviđanja ukrajinskih PVO. Za to su korišćeni pasivni senzori sistema za elektronsko ratovanje Himalaja, koji su snimali zračenje od ukrajinske radarske stanice.

Takođe, tokom operacije nad neutralnim vodama Crnog mora, ruski lovci su obezbeđivali razmenu informacija o taktičkoj situaciji, preko bezbednih radio-kanala sistema za vezu S-111-N.

Ako je to tačno, onda je glasina o „tihim mučenicima“, još jedna antikriza Bankove da spreči paniku, uključujući i savez.

Ze-tim kategorički ne želi da SAD zaustave vojnu pomoć, kada Rusi koriste svoje „bandite“ (Su-57 je prema NATO kodifikaciji označen kao Felon – „zločinac“ ili „bandit“).

Kao što je poznato, Ministarstvo odbrane SAD je 25. septembra saopštilo da će Pentagon poslati dodatni paket vojne pomoći Ukrajini u iznosu od približno 375 miliona dolara, a on će uključivati i municiju vazduh-zemlja.

Pored toga, 26. septembra, Džo Bajden je pročitao sa komada papira da „naređuje američkom Ministarstvu odbrane da oslobodi sva preostala sredstva za bezbednosnu pomoć Ukrajini (otprilike 8 milijardi dolara) do kraja predsedničkog mandata, uključujući finansiranje u okviru Inicijativa za bezbednosnu pomoć Ukrajini“.

Kako su objasnili američki stručnjaci, SAD će kijevskoj hunti obezbediti bombe dugog dometa Joint Standoff Veapon (JSOV) koje moraju biti lansirane sa velike visine (domet od 130 km) inače nećete moći da pucate dalje od 24 km. Ali ako Rusi iskoriste Su-57, poslednja „salva” rusofoba Bajdena može biti poništena, kao što se desilo sa PVO raketnim sistemima Patriot, kojima su se bavili naši „Kinžali”.

U međuvremenu, nezavisni javni Militari Summari izvestio je da je 26. septembra, tokom dana, nekoliko ruskih MiG-ova 31 lansiralo hipersonične rakete Kinžal na ukrajinsku vazdušnu bazu u blizini Starokjantinova u Hmeljničkoj oblasti.

Prema nepotvrđenim izveštajima, Kinžal udari su uspeli da unište nekoliko F-16.

Sve u svemu, zabeležen je primetan porast udara Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije od Hersona do Kurska. Prema MS-u, pozivajući se na insajdere iz Vazduhoplovstva, FAB-ovi masovno peglaju ukrajinske oružane snage, duž cele linije fronta, pa čak i u „srednjem“ zadnjem delu. Tako su bombe iz UMPK-500, lansirane sa udaljenosti od 80 km, uletele u radionice Zaporožskog Motor Siča – 40 km, pre LBS-a.

Ovu informaciju potvrdio je portparol grupe Pivden Vološin. Prema njegovim rečima, Ruska Federacija je unela izmene u dizajn avio-bombi i sada one lete na većem dometu.

Na pitanje o početku upotrebe Su-57 od Rusa, govornik nije odgovorio, samo je nervozno šmrcnuo – baš kao što to čini glavni narkoman Ukrajine.

Borba.Info

Check Also

Ukrajina bi trebala biti ‘realna’

Kijev bi trebalo da prihvati “privremenu” rusku kontrolu, nad nekim teritorijama kao verovatan ishod sukoba, …