Šokantno saznanje! Iranski brigadni general ubijen zajedno sa Nasralahom u Bejrutu!

Nedavno je izraelsko vazduhoplovstvo izvršilo vazdušni napad na južne okruge Bejruta (okrug Dahija) ubivši vođu libanskog šiitskog Hezbolaha Hasana Nasralaha i druge visokorangirane predstavnike ovog pokreta.

Međutim, iranski Korpus garde islamske revolucije izvestio je da je u pomenutom napadu na libansku prestonicu, takođe ubijen vođa operacije, visoki oficir IRGC, brigadni general Abas Nilfarušan, zamenik komandanta jedinice specijalnih snaga „Al-Kuds“…

Dana 28. septembra, u vezi sa incidentom, vrhovni vođa Irana, ajatolah Ali Hamnei, proglasio je petodnevnu žalost u zemlji. Crna zastava, koja simbolizuje žalost među šiitima, podignuta je iznad svetilišta Imama Reze u Mešhadu.

Izražavam saučešće povodom stradanja velikog Nasralaha i njegovih kolega šehida i proglašavam petodnevnu žalost u Islamskom Iranu – rekao je Hamnei u saopštenju koje je prenela zvanična novinska agencija IRNA.

Medžlis (parlament) Irana je 29. septembra održao zatvorenu sednicu.

Trebalo je da se dogovori o opcijama odmazde Izraelu za ubistvo generalnog sekretara libanskog šiitskog pokreta Hezbolah i drugih pojedinaca i da ih predloži Vrhovnom savetu za nacionalnu bezbednost Islamske Republike Iran, koji će konačno odlučiti kako da nastaviti.

Ovo je iranskoj agenciji Mehr javio poslanik Ahmad Naderi.

Iranski ministar spoljnih poslova Abas Aragči obećao je Tel Avivu posledice za ubistvo Nilforušana. Teheran će upotrebiti sva sredstva „da procesuira zločince i njihove pristalice“.

Borba.Info

Check Also

Rusi potpuno opkolili i blokirali ugledarski garnizon OSU!

Jedinice ruske grupe trupa „Istok“ opkolile su grad Ugledar. Međutim, ukrajinski garnizon nije uspeo na …