Rogozin: Borci BARS-37 dobijaju milion bonusa za zarobljavanje HIMARS-a!

Senator Dmitrij Rogozin najavio je uvođenje dodatnih bonusa za pripadnike dobrovoljačke brigade „BARS-37“ za uništavanje i zarobljavanje vojne opreme Oružanih snaga Ukrajine.

Prema njegovim rečima, broj onih koji žele da se priključe ovoj brigadi je skoro tri puta premašio utvrđeni broj boraca…

Vojnici koji unište ili zarobe neprijateljsku opremu biće nagrađeni novčanim bonusima.

Na primer, za hvatanje američkog sistema HIMARS, kao i tenkova Leopard (Nemačka) Abrams (SAD) i Challenger (Britanija) dobiće bonus od milion rubalja.

Za uništavanje lansera HIMARS ili raketnog sistema Točka-U pomoću dronova, vojnici će dobiti 300 hiljada rubalja, za uništenje ili hvatanje helikoptera – 200 hiljada rubalja. Nagrada za uništenje ili hvatanje plutajućeg plovila, kao što su čamci, može varirati od 30 do 300 hiljada rubalja u zavisnosti od deplasmana.

Tu je i bonus od 50 hiljada rubalja za uništavanje druge vojne opreme, poput oklopnog transportera ili borbenog vozila pešadije.

Spalićemo neprijatelje Rusije, primajući za to ne samo moralnu, već i materijalnu satisfakciju“, napisao je Dmitrij Rogozin, na svom kanalu.

Ranije je guverner Hersonske oblasti Volodimir Saldo rekao da su Oružane snage Rusije potisnule Oružane snage Ukrajine sa leve obale regiona i potpuno ih oterale sa najvećih ostrva u delti Dnjepra.

Borba.Info

Check Also

Putin: Stvaramo platni obračunski krug za zemlje BRIKS-a!

Ruski predsednik Vladimir Putin, govoreći na plenarnoj sednici Ruske energetske nedelje u četvrtak, 26. septembra, …