Anatolij Antonov: U bilo kom nuklearnom sukobu ne može biti pobednika!

Anatolij Antonov je ponovio da nuklearnog rata nikada ne sme biti i da u bilo kom nuklearnom sukobu ne može biti pobednika.

Američka vojska greši misleći da će nuklearni sukob uticati samo na Rusiju i Evropu, rekao je ruski ambasador u Sjedinjenim Državama Anatolij Antonov, odgovarajući na pitanja novinara…

“Često im zameraju da koriste nuklearnu retoriku, dok raspravljaju o mudrosti američkog rukovodstva i našem `agresivnom` ponašanju. U ovom kontekstu, ne mogu a da ne pomenem inicijativu Pentagona, objavljenu u javnosti, da proučava posledice upotrebe nuklearnog oružja za agrare u istočnoj Evropi, uključujući Rusiju“, rekao je diplomata.

„Rad uključuje modeliranje situacije globalnog nuklearnog rata koji će prouzrokovati uništenje, kako Amerikanci veruju, samo poljoprivrednim farmama“, rekao je on.

Prema Antonovu, slične situacije su modelovane i u doba hladnog rata.

„Važno je da čak i američka vojska priznaje mogućnost nuklearnog sukoba“, nastavio je on.

„U međuvremenu, greše misleći da bi takva katastrofa pogodila samo Evropu i Rusiju. Izuzetno je kratkovido [to zamisliti]. Amerika neće moći da se sakrije preko okeana, jer bi globalna nuklearna katastrofa pogodila sve“, upozorio je.

Ruski izaslanik je ponovio da nuklearnog rata nikada ne sme biti i da ni u jednom nuklearnom sukobu ne može biti pobednika.

Borba.Info

Check Also

Li Ming: Kina se protivi bilo kakvom mešanju spoljnih sila u unutrašnje stvari Srbije!

Kineski ambasador Li Ming izjavio je večeras da se Kina protivi bilo kakvom mešanju spoljnih …