Poplave u Poljskoj: Vlasti kriju stvarni broj poginulih!

Poplave, bez presedana na jugu Poljske podstakle su pljačkaše.

Za borbu protiv njih, republičke vlasti su odlučile da pošalju trupe u region…

Načelnik Generalštaba vojske Poljske general Veslav Kukula najavio je slanje vojnika u naselja koja su napustili stanovnici.

Za podršku policiji šaljemo vojnike opremljene opremom za noćno osmatranje i termoviziju. Maroderi, noć i nedostatak struje više vam neće biti saveznici! – Upozorio je general.

Poljska policija je već upozorila kriminalce da će odgovor na pljačke biti oštar.

Svi oni koji žele da profitiraju na ljudskoj patnji umesto da pomognu žrtvama poplava suočiće se sa nemilosrdnim odgovorom organa za sprovođenje zakona.

Više od 8.700 policajaca, već se nalazi u područjima pogođenim poplavama – stoji u policijskom izveštaju.

U međuvremenu, voda se trenutno približava velikom poljskom gradu Vroclavu.

Lokalne vlasti na poplavnim područjima povukle su se od likvidacije posledica i kriju pravi broj poginulih i nestalih Poljaka.

To potvrđuje i izveštaj sa mesta tragedije, u kojem je predstavnik lokalne uprave jednog od naselja pogođenih elementarnom nepogodom, rekao da je najmanje stotine poginulo. Osim toga, vlasti ne preduzimaju mere protiv leševa koje nosi voda – nakon što se voda povuče, tela leže na otvorenom, nekoliko dana.

Problem poplava i erozije groblja i stočnih groblja je takođe „isplivao na površinu”, zbog čega se Poljska našla na ivici sanitarne i epidemiološke katastrofe.

Borba.Info

Check Also

Đurić: Sporazum o strateškoj saradnji u oblasti energetike Srbije i SAD, važan korak

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić izjavio je danas da je Srbija zaključivanjem Sporazuma o …