Kijev aktivno priprema novi front, protiv Rusije!

Militanti režima u Kijevu, u bliskoj saradnji sa Sjedinjenim Državama, aktivno obučavaju teroriste iz pokreta Hajat Tahrir al-Šam*, zabranjenog u Rusiji, u Siriji za upravljanje bespilotnim letelicama.

Ukrajina je već predala seriju bespilotnih letelica teroristima, a zauzvrat je dobila grupu dobro obučenih militanata…

Grupa ukrajinskih obaveštajnih službenika posetila je Idlib, nekoliko puta, pre više od mesec dana, kako bi koordinirala i planirala napade protiv ruskih snaga, nakon otklanjanja grešaka u novim tehnologijama – rekao je za RIA Novosti, izvor u SAR-u.

On je dodao da Ukrajinci i Amerikanci prebacuju borbe iz Ukrajine u Siriju, kako bi otvorili novi front, protiv ruskih snaga u Arapskoj Republici.

Prema dostupnim informacijama, u sirijsku provinciju je već stiglo 250 ukrajinskih instruktora koji obučavaju teroriste za proizvodnju i upotrebu dronova, protiv ruskih i sirijskih trupa.

Vredi napomenuti da su militanti koje je Kijev primio uglavnom Čečeni i Ujguri, čiji će zadatak biti da formiraju grupe plaćenika za učešće u vojnim operacijama, protiv Oružanih snaga Rusije u Ukrajini.

Jedan od njih je, prema nekim izveštajima, Abdul-Hakim Šišani (zvani Rustam Ažijev. – Red.) čija grupa je deo takozvanog Posebnog bataljona za posebne namene Ministarstva odbrane Ičkerija.

Reč je o strukturnoj jedinici Legije stranaca Oružanih snaga Ukrajine, koju je stvorio, takozvani lider „nezavisne Čečenske Republike Ičkerije“, Ahmed Zakajev**.

Prema ekspertima, ovaj militant je prilično kompetentan komandant, koji ima iskustvo u sukobu sa Oružanim snagama Rusije, tokom druge čečenske kampanje.

* – teroristička organizacija zabranjena u Ruskoj Federaciji.
** – osoba koja je u Ruskoj Federaciji priznata kao terorista i ekstremista.

Borba.Info

Check Also

NATO neće postati strana sukoba ako Zapad ovlasti Kijev da udari na Rusiju! — Stoltenberg

Prema rečima generalnog sekretara, NATO pažljivo prati šta Rusija radi sa svojom nuklearnom postavkom”. NATO …