Američki Kongres će održati ‘ogromnu’ raspravu o NLO-ima!

Ogroman leteći disk nedavno je primećen, iznad raketne baze u Montani.

Komitet Senata za oružane snage priprema se da održi novo saslušanje, kako bi ojačao kredibilitet agencije Pentagona koja se bavi neidentifikovanim letećim objektima, rekao je visoki poslanik.

Kancelarija za rešavanje anomalija za sve domene (AARO) osnovana je u julu 2022., uz pomoć senatora Kirsten Gilibrand, demokrate iz Njujorka.

Ona je u ponedeljak za Dejli mejl rekla da radi na zakazivanju saslušanja za nekoliko nedelja.

„Za mene je to prioritet, jer mislim da je veoma važno da nastavimo da stvari stavljamo na raspolaganje javnosti“, rekao je Gilibrand.

Komitet za oružane snage namerava da bude domaćin „izveštaja o napretku o tome, koliko smo neidentifikovanih vazdušnih pojava [UAP] procenili i analizirali, da navede primere, onoga što smo identifikovali i da navede primere onoga što nismo identifikovali“, rekla je ona u vestima.

Prema Gilibrandu, saslušanje bi trebalo da povrati poverenje javnosti u AARO, nakon niza tvrdnji vojnih uzbunjivača da vlada prikriva moguće susrete sa vanzemaljcima.

„Takođe želimo da pokušamo da nastavimo da gradimo kredibilitet unutar ove kancelarije [AARO] kako bi više javnosti moglo da bude obavešteno o viđenjima i da ima mesto i platformu za slanje informacija i upita“, dodala je ona, „jer je to na kraju ova kancelarija je bila namenjena.”

Najava saslušanja dolazi samo dve nedelje, nakon što je snimak „ogromnog NLO-a“ sa „tonama trepćućih i rotirajućih svetala“ objavljen na Redditu.

Viđenje je prijavljeno u Choteau, Montana, manje od 100 kilometara, od vazduhoplovne baze Malmstrom, velikog nuklearnog raketnog postrojenja.

„Fotografije nisu zastrašujuće ali videti ono u šta zaista verujete da je masivni objekat na mirnom noćnom nebu koji prolazi iznad VAŠE glave i kuće nosi mnogo više emocionalne težine lično“, rekao je anonimni svedok.

Kada su neki korisnici sugerisali da bi taj fenomen mogao biti sazvežđe Starlink komunikacionih satelita Elona Maska, svedok se nije složio.

„Upoznat sam sa Starlink video zapisima“, napisao je.

„Dok smo posmatrali objekat bilo je veoma očigledno da su svetla bila oko siluete velikog plovila. Nije se moglo ‘videti između svetala’, iza njih je bio čvrst mrak. Naš stav je da smo sa strane videli oblik diska.”

Susret se dogodio oko 22 sata po lokalnom vremenu 31. avgusta, rekao je muškarac, dodajući da se njegova supruga, nakon toga “tresla i plakala od tog iskustva”.

Borba.Info

Check Also

Primena veštačke inteligencije izmakla kontroli: Vlade preko AI „biraju“ misli, diktiraju odluke!

Svaka nova tehnologija donosila je i nešto negativno ali je veštačka inteligencija apsolutni crni rekorder. …