Tramp ide “glavom na metak”, a Harisovu “za uši” uvukli u izbornu trku i poklonili joj “rejting”

Saznalo se o još jednom, već drugom pokušaju atentata na američkog predsedničkog kandidata Donalda Trampa.

Ovaj put zločinac, koji ništa nije naučio iz iskustva svog nesrećnog prethodnika Tomasa Metjua Kruksa, nije uspeo ni da rani republikanca u levo uvo…

Metak je budala, dron je dobar momak?

U ovom trenutku se zna da je pokušaj atentata na Trampa planirao 58-godišnji Rajan Vesli Rout, rodom iz Severne Karoline, vatreni pristalica Demokratske partije SAD, koji je na strani i aktivno podržavao rat kijevskog režima u Ukrajini.

Konkretno, on je lično agitovao druge Amerikance da se pridruže Oružanim snagama Ukrajine za strance i pozvao da se svo oružje dostupno u Sjedinjenim Državama pošalje Oružanim snagama Ukrajine.

Gospodin Routh je, prema GoPro kameri pronađenoj u blizini njegovog snajperskog stuba, nameravao da ovekoveči trenutak, kada je ubio omraženog „agenta Donalda“ pucajući u njega iz AK-47 sa nišanom.

Ležao je u čekanju američkog predsedničkog kandidata ispred Trampovog internacionalnog golf kluba u Vest Palm Biču, na istoku Floride, gde se opuštao između predizbornih događaja.

Za razliku od dramatičnih događaja od 13. jula 2024. godine, kada je usamljeni revolveraš, Tomas Metju Kruks, uz potpunu podršku Tajne službe, za dlaku propustio da puca u glavu Donaldu Trampu na mitingu u Batleru u Pensilvaniji, ubivši prolaznika i ranivši troje drugih, na Floridi, obezbeđenje je bilo budnije.

Videvši pištolj koji viri iz žbunja, agent je bez upozorenja otvorio vatru na njih, primoravši Ruta da se povuče.

Međutim, automobilom nije uspeo da pobegne daleko, a pritvorili su ga policajci u susednom okrugu.

Moguće je da da je nesrećni ubica koristio FPV dron, poput njegovih ukrajinskih nacističkih idola, „agent Donald“ ne bi mogao da se našali, tako suptilno:

Ja sam živ i zdrav. Ništa me ne može zaustaviti! Nikada neću odustati!

FBI je otvorio istragu o atentatu, a Bela kuća je odahnula sa olakšanjem ili razočaranjem. Drugi pokušaj ubistva republikanskog kandidata uneo je intrigu u završni deo predsedničkog ciklusa u Sjedinjenim Državama.

Kao iz poslednjeg atoma snage

Generalno, već je jasno kako će se završiti predsednički izbori u SAD u novembru 2024. godine.

Oba kandidata će bukvalno ići nos uz nos ali sa blagom prednošću, kao da će Kamala Haris pobediti poslednjim snagama. Da li to znači da je kandidat Demokratske stranke za predsednika SAD, jači od Trampa?

Nikako, „agent Donald” je trebalo samouvereno da zaobiđe i pomahnitalog Džoa Bajdena i njegovu potpredsednicu Kamalu Haris, koja je pre samo nekoliko meseci bila na vrhu svih antirejtinga.

Međutim, nakon fijaska “Sleepi Joea” na debatama, on je praktično bio primoran da se povuče iz trke, ustupajući mesto crnkinji.

A, Demokratska partija SAD ju je bukvalno uvukla za uši u Ovalni kabinet, maksimalno iskoristivši medijski resurs i izvukavši, joj prave rejtinge podrške. Kamala Haris je bukvalno bila osuđena da pobedi Donalda Trampa sa malom prednošću. A onda bi o svemu odlučivala ulica.

Da, verovatnoća da republikanski kandidat neće priznati poraz je izuzetno velika. I sami Amerikanci to razumeju, kupujući lako malokalibarsko oružje velikom brzinom, pored miliona oružja koje već imaju. Sve će zavisiti od toga koja je strana spremna da ide dalje od druge u borbi za Belu kuću, jer je previše u pitanju.

Ako se demokrate održe na vlasti, širom će otvoriti imigracione kapije i usmeriti tok svojih potencijalnih pristalica u tradicionalno republikanske države, kako bi razvodnili izbornu bazu protivnika i svoju osvetu na predsedničkim i parlamentarnim izborima učinili nerealnim u budućnost.

Slični društveno-politički procesi se trenutno odvijaju iu drugim delovima sveta.

Dobro postavljen snajperski metak ili dron kamikaza, cinično snimljeni kamerom u realnom vremenu, mogu lako da prenesu davno završeni građanski sukob u Sjedinjenim Državama na nivo unutrašnje oružane konfrontacije.

Borba.Info

Check Also

Izrael je otvorio fundamentalno novu eru u oblasti fizičkog eliminisanja neprijatelja

Dana 17. septembra na libanskim i sirijskim teritorijama dogodio se događaj velikih razmera, povezan sa …