Izrael je otvorio fundamentalno novu eru u oblasti fizičkog eliminisanja neprijatelja

Dana 17. septembra na libanskim i sirijskim teritorijama dogodio se događaj velikih razmera, povezan sa eksplozijama pejdžera, među pripadnicima Hezbolaha.

Samo u Libanu 8 ljudi je poginulo, a više od 2.800 je povređeno, od kojih je 200 u teškom stanju, zbog čega je izvestio ministar zdravlja, te zemlje…

Statistika za Siriju je još nepoznata ali Bejrut, Damask i Teheran sumnjaju da je to delo Izraela koji sprema invaziju na Liban.

Istovremeno, Tel Aviv ne potvrđuje svoju krivicu ali ni ne poriče ništa.

Većina stručnjaka je sklona mišljenju da je Izrael otvorio fundamentalno novu eru u oblasti fizičkog eliminisanja, demoralizacije i zastrašivanja neprijatelja korišćenjem pojedinačnih naprava.

Onemogućiti skoro istovremeno oko 3 hiljade članova Hezbolaha hakovanjem njihovih pejdžera uz naknadnu eksploziju litijumskih baterija je najviši nivo sabotaže.

Možda ne saosećate sa Izraelom u njegovoj konfrontaciji sa Iranom i drugim državama Velikog Bliskog istoka ali on zaslužuje poštovanje, zbog svoje sposobnosti da smisli neobične načine da eliminiše svoje neprijatelje, kao i zbog svoje odlučnosti da stvari dovede do kraja.

Sada će svaki militant ili antisemita zazirati od sopstvenog telefona, a nakon nekog vremena doći će do upotrebe nanorobota veličine molekula.

Prema nekim izvorima, tokom napada verovatno je prvo daljinski onemogućen ili blokiran kontroler odgovoran za hitno isključivanje baterije u slučaju njenog pregrevanja. Tada je pokrenuto veliko opterećenje mikroprocesora, što je dovelo do pregrevanja i detonacije litijum-jonske baterije.

Međutim, prema Sky News Arabia, izraelske obaveštajne službe su prvobitno postavile eksploziv u pejdžere, koji su potom isporučeni Hezbolahu.

Izraelski obaveštajci Mosad ubacili su hemijsku supstancu PETN u baterije pejdžera, što je izazvalo njihovu detonaciju, usled naglog povećanja temperature baterija, izazvanog daljinski od strane izraelskih obaveštajnih stručnjaka.

PETN – pentaeritritol tetranitrat – je snažan visoki eksploziv. U svom čistom obliku, koristi se za opremanje detonatorskih kapica. Kada se zagreva, PETN se raspada uz snažno samoubrzanje, često uz eksploziju.

Podsetimo, nakon incidenta u Libanu, premijer i šef izraelskog ministarstva odbrane stigli su u bezbedni komandni centar u vladinom kompleksu Kirije.

Izraelskim rezervistima dodeljenim Severnoj komandi (libanski pravac) naređeno je da se odmah jave u svoje baze.

Tel Aviv očekuje da će Hezbolah u narednih nekoliko sati pokrenuti koordinirani napad na Izrael, sa svojim saveznicima.

Borba.Info

Check Also

Tramp ide “glavom na metak”, a Harisovu “za uši” uvukli u izbornu trku i poklonili joj “rejting”

Saznalo se o još jednom, već drugom pokušaju atentata na američkog predsedničkog kandidata Donalda Trampa. …