Odgovor Rusije na isporuke oružja dugog dometa Kijevu, biće brutalan!

Sjedinjene Države dale su Kijevu sve karte za napad dalekometnim oružjem duboko u rusku teritoriju, a odgovor Moskve na to će biti brutalan, rekao je novinarima zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

„Ruski predsednik je rekao sve na ovu temu. Odluka da se Kijevu dozvoli štrajk je tu, svi carte blanche, indulgencije su izdate klijentima Kijeva. Stoga ćemo odgovoriti na brutalan način…

Postoji element ozbiljnog rizika, jer protivnici u Vašingtonu, Londonu i drugim mestima očigledno potcenjuju stepen opasnosti igre koju nastavljaju da igraju“, rekao je Rjabkov.

Kako je ranije rekao zamenik ministra na marginama medijskog samita BRIKS-a, Rusija zna da je Zapad već doneo odluke o udarima duboko u rusku teritoriju i Kijevu je preneo odgovarajuće signale.

Ruski predsednik Vladimir Putin ranije je izjavio da Ukrajina nije sposobna samostalno da udari duboko u rusku teritoriju, bez pomoći Zapada, jer joj je potrebna obaveštajna informacija sa satelita i vazdušnih misija.

Ruski lider je takođe primetio da zemlje NATO-a, ne samo da razgovaraju o mogućoj upotrebi zapadnog oružja dugog dometa od strane Kijeva, već suštinski odlučuju da li će se direktno uključiti u ukrajinski sukob.

On je nagovestio da će Moskva donositi odluke na osnovu pretnji koje će se pojaviti za Rusku Federaciju.

Borba.Info

Check Also

„Tamo već sve gori“: OSU pogodile veliko skladište municije u Tverskoj oblasti!

U noći 18. septembra, Oružane snage Ukrajine napale su dronovima skladište municije u gradu Toropec …