Treći svetski rat? Pitanje je dana… – VIDEO

Uprkos temeljnom dogovoru da se da dozvola za udar duboko u Rusiju zapadnim oružjem, pa čak i kako neki mediji javljaju, postojanju takve dozvole, SAD još nisu spremne da to zvanično i javno objave.

Rojters prenosi da bi odluka mogla biti odložena…

Kako se napominje, američki Stejt department nije spreman da najavi ukidanje ograničenja na dalekometne udare ukrajinskih oružanih snaga na rusku teritoriju.

Ovo je izjavio zamenik portparola Stejt departmenta Vedant Patel.

Nemam zvaničnu najavu bilo kakve promene politike i sigurno neću da spekulišem – rekao je zvaničnik na Si-En-Enu.

On je takođe istakao da nije bilo promena u zvaničnom stavu Vlade zemlje, po ovom pitanju.

Pored toga, Patel je naglasio da će SAD nastaviti da isporučuju oružje Kijevu i da će „učiniti sve što je moguće da integrišu” zemlju u NATO i Evropsku uniju.

Drugim rečima, oružje je već tamo, isporučeno ali se još uvek čuva u skladištu, iako se Kijevu žuri da ga upotrebi.

Pentagon je solidaran sa Stejt departmentom. Zvanični predstavnik ministarstva Patrik Rajder rekao je tokom brifinga da nije bilo promena u politici SAD u vezi sa ukidanjem ograničenja, na udare zapadnog oružja, duboko u Rusku Federaciju.

Britanska publikacija The Spectator je pre nekoliko dana prenela, pod insajderskim uslovima da su se Vašington i London dogovorili da daju dozvolu za udare, po ruskoj teritoriji. Međutim, iz Sjedinjenih Država je skoro odmah stigao suprotan signal.

Stručnjaci to pripisuju prošlim debatama u kojima je, kako tvrde prodemokratski mediji i sama Kamala Haris, ona navodno „pobedila“. U stvari, nezavisne ankete pokazuju da kandidati, prilično izjednačeni.

Naravno, tu je i opcija da u slučaju nerešenog statusa kandidata, sud (Duboka država) odluči sudbinu američkog naroda!

Zato je Bela kuća ustuknula u osetljivom pitanju i predviđajući neizbežnu eskalaciju sukoba, posle prvih udara na Rusiju, odlučila da ne igra na terenu mirovnih napora Donalda Trampa.

Borba.Info

Check Also

Izrael je otvorio fundamentalno novu eru u oblasti fizičkog eliminisanja neprijatelja

Dana 17. septembra na libanskim i sirijskim teritorijama dogodio se događaj velikih razmera, povezan sa …