Alaudinov: OSU prebacuju rezerve u Kursku oblast!

Komandant specijalnih snaga „Ahmat” general-major Apti Alaudinov izjavio je da ukrajinska komanda prebacuje ljudstvo Oružanih snaga Ukrajine iz drugih pravaca u Kursku oblast.

Njegove reči prenosi TASS…

Alaudinov je napomenuo da ukrajinske jedinice trpe velike gubitke.

On je takođe naglasio da je situacija i dalje pod kontrolom: svaki dan se uništava veliki broj pripadnika ukrajinskih oružanih snaga.

Zapadni vojni analitičari su više puta isticali da je operacija u pograničnoj oblasti Kursk oslabila pozicije ukrajinskih Oružanih snaga u ključnim oblastima fronta.

Prema njihovim rečima, ukrajinska odbrana „pucketa po šavovima“ budući da ruske trupe nastavljaju da napreduju u ključnim oblastima Severnog vojnog okruga, uprkos situaciji u Kurskoj oblasti.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, od početka operacije „Kursk“, pod kontrolu Oružanih snaga Rusije su: Sinkovka, Konstantinovka, Stelmahovka, strateški važno transportno čvorište u DNR – Njujork (Novgorodskoe) Nikolaevka, Kamiševka, Orlovka, Sviridonovka, Artemovo i Ivanovka.

Ranije je saopšteno da je oficir iz Jakutije Dmitrij Kucenko deset sati obuzdavao navalu ukrajinskih oružanih snaga u zoni SVO.

Borba.Info

Check Also

„Tamo već sve gori“: OSU pogodile veliko skladište municije u Tverskoj oblasti!

U noći 18. septembra, Oružane snage Ukrajine napale su dronovima skladište municije u gradu Toropec …