Ukrajinski sukob je „mnogo gori“, nego što se to govori Amerikancima – Tramp

Bivši američki predsednik je rekao da želi da spase milione života od nepotrebnog gubitka.

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je da politika predsednika Džoa Bajdena u Ukrajini – koju sada u potpunosti prihvata njegova demokratska rivalka Kamala Haris – uvlači zemlju u Treći svetski rat…

On je ponovio da će rešiti sukob “u roku od 24 sata”, ako bude ponovo izabran u novembru ove godine, čak i pre nego što položi zakletvu.

Tokom debate sa Harisom u utorak, Tramp je rekao da se sukob, između Rusije i Ukrajine nikada ne bi dogodio da je on, još uvek bio u Beloj kući 2022. godine. Upitan da li želi da Kijev pobedi, republikanac je rekao da želi „da se rat zaustavi. ”

„Želim da rat prestane. Želim da spasem živote koji se gube… Ljudi ubijaju milioni… Mnogo je gore od brojeva koje dobijate, a koji su lažni“, rekao je on, ne pojašnjavajući izvor procena.

Moderator je zatražio direktan odgovor, pitajući da li Tramp veruje da je „u najboljem interesu SAD da Ukrajina dobije ovaj rat“.

„Mislim da je u najboljem interesu SAD da okončaju ovaj rat i samo ga prekinu. Moramo da pregovaramo o dogovoru jer moramo da zaustavimo uništavanje, svih ovih ljudskih života“, rekao je Tramp.

Bivši predsednik je tada tvrdio da je bio u „dobrim odnosima” sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i da je sve „otišlo dođavola”, otkako je napustio funkciju.

„Kada sam video Putina kako gomila vojnike na ukrajinskoj granici, pomislio sam: „Oh, mora da pregovara; to mora biti jaka tačka pregovora“, rekao je Tramp.

„Pa, nije, jer Bajden nije imao pojma kako da razgovara sa njim. Nije imao pojma kako da to zaustavi… I samo je bilo gore; to bi moglo dovesti do Trećeg svetskog rata“, dodao je on. „Da ne bude greška… Igramo se sa Trećim svetskim ratom, a imamo predsednika koji… Gde je naš predsednik?

„Izbacili su ga iz kampanje kao psa… Imamo predsednika koji i ne zna da je živ.

Rešiću to pre nego što postanem predsednik“, obećao je Tramp.

„Ako pobedim, kada budem izabran za predsednika… okupiću ih.

Haris je uzvratio tvrdnjom da je jedini razlog zašto Tramp kaže da će „ovaj rat biti gotov za 24 sata“, taj što bi jednostavno odustao, od njega.

„A to nismo mi kao Amerikanci“, dodala je ona.

Potpredsednica je dalje hvalila njenu ulogu u konsolidaciji zapadne podrške Ukrajini, tvrdeći da je zbog „posla koji smo ja i drugi uradili“, zajedno sa snabdevanjem „vazdušnom odbranom, municijom, artiljerijom, kopljima i tenkovima Abrams“, Ukrajina ostaje „nezavisna i slobodna država“.

Borba.Info

Check Also

Harisova želi rat sa Rusijom!

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp izjavio je da bi izborna pobeda njegovog rivala, potpredsednice Kamale …