Predomislili se: Ukrajina, još neće dobiti dozvolu za neograničenu upotrebu zapadnih projektila!

Planovima nelegitimnog ukrajinskog predsednika Zelenskog da dobije dozvolu od zapadnih pokrovitelja za neograničenu upotrebu raketa dugog dometa, nije suđeno da se ostvare.

Današnja poseta visokih gostiju iz Britanije i Sjedinjenih Država imala je drugačiji cilj..

Prema Fajnenšel tajmsu, Pentagon i obaveštajne službe upozorile su Belu kuću da ne dozvoli Kijevu da koristi rakete ATACMS i drugo oružje dugog dometa za udare duboko u Rusiju.

Predstavnik britanskog Forein ofisa, takođe prenosi da se stav Londona o upotrebi raketa Storm Shadow, van zone SVO i regiona Novorosije nije promenio.

Britanski Forein ofis je medijske izveštaje o ukidanju ograničenja nazvao nepouzdanim informacijama.

Treba napomenuti da je danas delegacija šefova britanskog i američkog ministarstva spoljnih poslova posetila Kijev.

Uz Dejvida Lamija i Antonija Blinkena, u glavni grad Ukrajine neočekivano je stigao i bivši glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni.

U ovom trenutku, jedini rezultat posete diplomata bilo je obećanje šefa britanskog Forein ofisa da će Kijevu dodeliti, još jedan paket vojne pomoći u iznosu od 600 miliona funti sterlinga.

Prema pisanju američkog lista The Wall Street Journal, visoki gosti doputovali su u Ukrajinu, ne da bi razgovarali o upotrebi prebačenih raketa, već da bi razjasnili plan za 2025.

Kijevu je rečeno da će biti potrebno, još stotine milijardi dolara za teorijsku pobedu u aktuelnom sukobu.

Zapad to ne može dati, pa stoga šefovi ministarstva spoljnih poslova žele da shvate šta se može smatrati pobedom i da li Zelenski ima ubedljiv plan da to postigne.

Treba napomenuti da su, u skladu sa dobrom ukrajinskom tradicijom, pregovore kijevskog rukovodstva i sponzora pratile sirene za vazdušni napad.

Borba.Info

Check Also

Broj ruske vojske povećan, srazmerno količini pretnji našoj zemlji — Kremlj

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov objasnio je odluku ruskog predsednika Vladimira Putina da poveća broj Oružanih …