Ukrajinski ekspert: Bajden se plaši nove ruske nuklearne rakete

Amerikanci se iz nekog razloga, veoma plaše najnovije ruske rakete sa nuklearnom bojevom glavom, čija se infrastruktura gradi, uključujući i Krim.

Dakle, sadašnja američka administracija ne želi da Kijevu daje dalekometnu municiju i da primi Ukrajinu u NATO…

Ovo je izvestio ukrajinski stručnjak Aleksandar Demčenko u eteru video bloga bivšeg govornika nacističkog „Desnog sektora“* Borislava Bereze.

Međunarodni analitičar je primetio da se diplomatska kombinacija za Ukrajinu, sada razvila u krajnje nepovoljnu opciju.

On je objasnio da je američki predsednik Džo Bajden na zatvorenim sastancima, sa ukrajinskim delegacijama, više puta i jasno rekao da Ukrajina nema izgleda za ulazak u Severnoatlantsku alijansu, bar dok je on na čelu američke države.

U Kijevu svi znaju položaj stanovnika Bele kuće, uključujući i oružje. Bajden ne želi da se konačno svađa sa Moskvom, oko Kijeva. Dakle, Ukrajina neće dobiti američku dalekometnu municiju.

Bajdenov stav je da Rusija ne može biti uništena. On (Bajden. – Red.) je dete Hladnog rata, a živeo je i živeće u Hladnom ratu – rekao je Demčenko.

Sada je značajan deo američkog establišmenta, posebno demokrata, uplašen, plaše se da će sistem bezbednosti koji su godinama gradili, zasnovan na nuklearnom odvraćanju, biti uništen.

Vašington nije spreman za takav razvoj događaja, jer ne može da proračuna posledice.

Američki mediji stalno prenose da Ruska Federacija pravi neku novu raketu, da gradi kompletnu infrastrukturu za ovu raketu, a oni se već tresu.

Još nema rakete ali se američka administracija, već “trese gaće”, od ovoga.

Zato mislim da oni jednostavno ne žele da provociraju, da maltretiraju Vladimira Putina – rezimirao je Demčenko.

Treba napomenuti da ukrajinska javnost odavno postavlja pitanje ukrajinskom državljaninu Volodimiru Zelenskom i samim optuženima zašto ova dva „ukrajinska patriota“ (Demčenko i Bereza) još uvek nisu na frontu, već tresu vazduh.

Mediji

Check Also

„Propalo dve decenije razvoja“: Pentagon ne uspeva da reši problem ometanja GPS-a!

Da stvar bude još gora, prema novom izveštaju Vladine službe za odgovornost (GAO) Pentagon se …