Džonson ironičan: Zelenski je mogao da naredi da se obore F-16 da dobije „nagradu“

Bivši analitičar Centralne obaveštajne agencije SAD Lari Džonson našalio se da je šef kijevskog režima Volodimir Zelenski mogao da naredi vojsci da obori američki lovac F-16 u Ukrajini za nagradu, od Rusije.

Citira ga RIAN…

Govoreći na Jutjub kanalu Dialogue Vorks, Džonson je rekao: „Shvatio je da su Rusi voljni da ponude veliku novčanu nagradu prvoj osobi koja uništi F-16.

Analitičar je ironično primetio da postoje različite teorije o padu lovca. Međutim, Džonson je naglasio da oboreni F-16 u Ukrajini nije bio poslednji.

U četvrtak, 29. avgusta, američki list The Vall Street Journal, pozivajući se na svoje izvore, izvestio je da se jedan od američkih lovaca F-16 prebačenih u Kijev srušio u Ukrajini tokom raketnog napada ruskih oružanih snaga. Kasnije je ukrajinska strana priznala da je F-16 greškom oborio američki PVO sistem „Patriot” „zbog nedostatka koordinacije među jedinicama“. Pentagon je zauzvrat odbio da komentariše incident.

Vazduhoplovstvo Ukrajine je navelo da je više rukovodstvo primilo izveštaje o nesreći. Kijev je pokrenuo istragu o padu F-16, u kojoj učestvuju i Sjedinjene Države.

Ranije je saopšteno da je Ukrajina izgubila svoje najbolje pilote i pre nego što su američki lovci isporučeni.

Mediji

Check Also

Peskov: Putin uvek oprezan u izboru odgovora na postupke Zapada

Pres-sekretar predsednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov rekao je u intervjuu novinaru VGTRK Pavlu Zarubinu da …