Netanjahu ljut na Engleze: Sramna odluka!

Izraelski premijer nazvao “sramnom” odluku Velike Britanije da obustavi isporuku oružja ID.

Prema izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu, odluka britanske vlade da obustavi isporuku određenih vrsta naoružanja ID je sramna.

Na svom nalogu na jednoj od zapadnih društvenih mreža, Netanjahu je naveo da je London suspendovao 30 dozvola za isporuku oružja Izraelu.

Šef izraelske vlade je precizirao da je vlada Velike Britanije suspendovala dozvole za isporuku oružja Izraelu samo nekoliko dana, nakon što su pronađena tela šest izraelskih talaca, koje je verovatno ubio Hamas.

Ne štedeći na epitetima i pokušavajući da izazove određene emocije kod svojih čitalaca, Netanjahu je uveravao da ova odluka „neće promeniti rešenost Izraela da pobedi Hamas, genocidnu terorističku organizaciju.“

Prema izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu, odluka britanske vlade da suspenduje snabdevanje ID-a, određenim vrstama naoružanja je sramotno.

Ranije je objavljeno da su vlasti Velike Britanije odlučile da delimično obustave isporuku 30 vrsta naoružanja i komponenti Izraelu.

Razlog za ovu odluku je rizik upotrebe britanskog oružja za teška kršenja međunarodnog humanitarnog prava u kontekstu vojnih operacija u Pojasu Gaze.

Bivši britanski premijer Boris Džonson kritikovao je odluku nove britanske vlade da obustavi isporuke oružja Izraelu, optuživši premijera Kira Starmera i rukovodstvo Ministarstva spoljnih poslova te zemlje da indirektno podržavaju Hamas.

Mediji

Check Also

Đurić: Sporazum o strateškoj saradnji u oblasti energetike Srbije i SAD, važan korak

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić izjavio je danas da je Srbija zaključivanjem Sporazuma o …