Tramp preti Zakerbergu doživotnim zatvorom

Bivši američki predsednik Donald Tramp optužio je Marka Zakerberga da je kovao zaveru protiv njega, tokom izbora 2020. i upozorio generalnog direktora Mete da to više ne čini na izborima u novembru, navodi se u odlomku iz njegove knjige koja će uskoro biti objavljena u Politico-u.

Pod naslovom „Spasimo Ameriku“ i koja bi trebalo da bude objavljena sledeće nedelje, Trampova knjiga uključuje fotografiju, na kojoj se sastao sa Zakerbergom u Beloj kući kada je bio predsednik…

Ispod fotografije Tramp je napisao da će šef Mete „doći u Ovalni kabinet da me vidi“.

On bi svoju veoma finu ženu dovodio na večere, bio je ljubazan, koliko god može, dok bi uvek smišljao zaveru da ugradi sramne zaključane kutije u pravu zaveru, protiv predsednika.”

Tramp, prema izveštaju Politiko, izgleda da misli na doprinos od 420 miliona dolara koji su Zakerberg i njegova supruga Prisila Čen dali, tokom predsedničkih izbora 2020., za finansiranje infrastrukture za glasanje.

Bivši predsednik je dalje tvrdio da mu je Zakerberg rekao da „nema nikog kao što je Tramp, na Fejsbuku” ali da je istovremeno to „usmerio, protiv mene”.

„Pomno ga pratimo i ako ovoga puta uradi bilo šta nezakonito, provešće ostatak života u zatvoru – kao i drugi koji varaju na predsedničkim izborima 2024. godine“, navodno je upozorio Tramp u knjizi.

Izvod koji je pregledao Politico prati slične izjave koje je Tramp dao u prošlosti.

U julu je republikanski predsednički kandidat, takođe napisao na svojoj platformi Truth Social da će, ako bude izabran, goniti „izbornu prevaru na nivoima koji nikada ranije nisu viđeni” i poslati ih u zatvor na „dugo vremenski period”.

„Mi već znamo, ko ste. Ne radite to! Zakerbegovi, budite oprezni“, napisao je Tramp.

Iako Meta nije komentarisao optužbe i upozorenja bivšeg predsednika, Zakerberg je ranije ove nedelje poslao pismo predsedniku Odbora za pravosuđe Predstavničkog doma Džimu Džordanu, priznajući da su visoki zvaničnici administracije američkog predsednika Džoa Bajdena „u više navrata vršili pritisak“ na Fejsbuk da „cenzuriše“ Kovid 19 sadržaj, u 2021.

Izvršni direktor Meta je u pismu naveo da smatra da je “pritisak vlade pogrešan” i izrazio žaljenje, što o tome tada nije govorio.

Zakerberg je dalje rekao da više neće kompromitovati standarde sadržaja Fejsbuka, zbog pritiska „bilo koje administracije u oba smera“.

On je obećao da će se “penzionisati ako se ovako nešto ponovi” i da će ostati politički “neutralan”, uoči novembarskih izbora.

Mediji

Check Also

„Tamo već sve gori“: OSU pogodile veliko skladište municije u Tverskoj oblasti!

U noći 18. septembra, Oružane snage Ukrajine napale su dronovima skladište municije u gradu Toropec …