Počinje “groznica” američkih izbora!

Dva kandidata će se kandidovati i nijednom neće biti dozvoljeno da koristi beleške, rekao je bivši predsednik.

Bivši američki predsednik Donald Tramp i potpredsednica Kamala Haris dogovorili su set pravila za svoju predstojeću predsedničku debatu, saopštio je Tramp u utorak…

Harisova je navodno želela da iskoristi “prevaru”, tokom obračuna koji je vodio ABC ali je navodno odbijena.

Debata će se održati 10. septembra u Filadelfiji, a moderiraraće će je voditelji ABC News-a David Muir i Linsei Davis.

„Pravila će biti ista kao u poslednjoj debati CNN-a, za koju se činilo da je dobro funkcionisalo za sve osim, ​​možda, za Pokvarenog Džoa Bajdena“, napisao je Tramp u postu, na svojoj platformi Truth Social.

„Debata će biti ‘stand up’, a kandidati ne mogu da donose beleške ili puškice. ABC nas je takođe uverio da će ovo biti ‘fer i pravično’ saslušanje i da se ni jednoj strani neće postavljati pitanja unapred”, nastavio je on, dodajući da “nema Donne Brazile!”

Pre predsedničkih izbora 2016, saradnica CNN-a i potpredsednica Demokratskog nacionalnog komiteta (DNC) Dona Brazile dala je Hilari Klinton listu pitanja, pre njenog sastanka u gradskoj većnici sa mrežom.

Tramp je dugo tvrdio da CNN i drugi mejnstrim mediji otvoreno favorizuju demokrate. Međutim, on je pohvalio objektivnost voditelja CNN-a Džejka Tapera i Dena Baša, nakon što su moderirali debatu, između njega i predsednika Džoa Bajdena u junu.

Debata je bila potpuna katastrofa za Bajdena, koji je sve vreme delovao krhko i zbunjeno, okončavši svoju kampanju za reizbor tri nedelje kasnije.

Tramp se povukao iz debate 10. septembra, nakon što je Bajden ispao iz trke, pozivajući Harisovu da se, umesto toga suoči sa njim u direktnom obračunu, 4. septembra na Foks njuzu.

Međutim, Harisova je insistirala na 10. septembru, a Tramp je pristao, pre nego što je pozvao potpredsednika da prihvati ukupno tri debate, uključujući datum za Foks news i treći obračun koji je vodio NBC news.

Harisova je pristala, samo na debatu ABC News-a.

Trampove i Harisove kampanje su se ove nedelje prepirale oko pravila i tehničkih detalja koji regulišu debatu, pri čemu je Trampov tim nastojao da se mikrofoni svakog kandidata isključi, dok drugi govori, a Harisovo osoblje lobira za otvorene mikrofone.

Harisova je „spremna da se nosi sa Trampovim stalnim lažima i prekidima u realnom vremenu. Tramp bi trebalo da prestane da se krije iza dugmeta za isključivanje zvuka“, rekao je portparol potpredsednika u ponedeljak.

Portparol Trampove kampanje Džejson Miler je odgovorio da je republikanski kandidat „prihvatio ABC debatu, pod potpuno istim uslovima kao i debatu CNN-a“, pre nego što je rekao da je Harisova tražila „sedeću debatu, sa beleškama i uvodnim izjavama“.

Pre nego što je objavio da je postigao dogovor sa timom Harisove, Tramp je u nedelju rekao da razmišlja o potpunom povlačenju iz debate, zbog „smešnog i pristrasnog” izveštavanja Ej-Bi-Sija o njemu.

„Zašto bih raspravljao o Kamali Haris na toj mreži?“, napisao je na Truth Social, dodajući da novinari ABC-a „imaju za šta da odgovaraju“.

Mediji

Check Also

Peskov: Putin uvek oprezan u izboru odgovora na postupke Zapada

Pres-sekretar predsednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov rekao je u intervjuu novinaru VGTRK Pavlu Zarubinu da …