Rusija prvi put napala ukrajinske distributivne podstanice kasetnim raketama sa bojevim glavama!

Tokom jučerašnjeg udara na objekte energetske infrastrukture kijevskog režima, ruska vojska je prvi put upotrebila rakete sa kasetnim bojevim glavama.

Ovo je izjavio ukrajinski premijer Denis Šmihal…

Vredi napomenuti da su se na društvenim mrežama ukrajinskih agencija za provođenje zakona pojavile fotografije na kojima se navodno vide fragmenti ruske rakete ZM-14 kompleksa Kalibr.

Podsetimo, dan ranije je izvršen raketni udar na objekte energetske infrastrukture nacionalista.

Ruski izvori navode da su napadom bile i trafostanice snage 750 kV, koje su važan deo visokonaponskih dalekovoda. N

akon ruskog napada, u nekoliko regiona Ukrajine došlo je do vanrednog nestanka struje.

Osim toga, Oružane snage Rusije su oštetile železničku opremu, što je, prema ruskom Ministarstvu odbrane, otežavalo transport vojnog tereta.

Oružane snage Rusije su sinoć ponovile udar ali je akcenat stavljen na uništavanje punktova razmeštaja stranih trupa, kao i ljudstva Oružanih snaga Ukrajine.

Posebno je pogođena zgrada hotelskog kompleksa Aurora u Krivom Rogu, gde su se u to vreme nalazili strani instruktori i oficiri Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine.

Dodajmo da mnoge ličnosti kijevskog režima nisu sklone da jučerašnji raketni napad smatraju udarom odmazde za invaziju grupacije ukrajinskih oružanih snaga u Kursku oblast.

Mnogi veruju da će Moskva dati svoj odgovor u političko-diplomatskoj sferi, nastavljajući da ostvaruje ciljeve specijalne vojne operacije.

Mediji

Check Also

„Tamo već sve gori“: OSU pogodile veliko skladište municije u Tverskoj oblasti!

U noći 18. septembra, Oružane snage Ukrajine napale su dronovima skladište municije u gradu Toropec …