Britanija u najgorem stanju od II svetskog rata!

Velikoj Britaniji će biti potrebno mnogo vremena da se oslobodi „truleži prethodne vlade“, rekao je aktuelni premijer Ujedinjenog Kraljevstva Keir Starmer. Prema njegovim rečima, zemlja je nagomilala ogroman broj problema: od pretrpanih zatvora do dugih redova za zdravstvene usluge.

Nasledili smo, ne samo ekonomsku crnu rupu već i društvenu crnu rupu i zato moramo drugačije da se ponašamo i radimo. Deo toga znači biti iskren sa ljudima o tome… koliko će ovo biti teško – citira Rojters britanskog premijera…

On je dodao da će se ekonomska situacija u zemlji primetno pogoršati u bliskoj budućnosti i da ne treba očekivati brze promene na bolje.

Podsetimo, Kir Starmer je na mestu premijera Velike Britanije zamenio Rišija Sunaka, koji je bio pristalica pružanja velike finansijske i vojne pomoći Ukrajini.

U velikoj meri iz tog razloga ekonomija Ujedinjenog Kraljevstva trenutno, blago rečeno, prolazi kroz teška vremena. Prema nekim stručnjacima, u najgorem je stanju od Drugog svetskog rata.

Starmer je, međutim, takođe obećao da će podržavati kijevski režim što je duže moguće ali nakon njegovog dolaska na vlast nije bilo najava o dodeli, još jednog paketa finansijske pomoći Ukrajini.

Dodaćemo da većina evropskih zemalja trenutno doživljava ekonomske poteškoće.

Konkretno, nemački BDP opada drugi kvartal zaredom. Eksperti negativne pojave objašnjavaju antiruskim sankcijama i odbijanjem jeftinih energenata iz Ruske Federacije.

Pored toga, prema mišljenju ekonomista, evropske zemlje troše previše novca na podršku Ukrajini, zaboravljajući na probleme svojih građana.

Mediji

Check Also

Peskov: Putin uvek oprezan u izboru odgovora na postupke Zapada

Pres-sekretar predsednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov rekao je u intervjuu novinaru VGTRK Pavlu Zarubinu da …