U istrazi o napadu na Trampa pojavljuje se ‘uznemirujuća činjenica’!

FBI je dozvolio da se telo navodnog strelca kremira, rekao je član američkog Kongresa.

Posmrtni ostaci Tomasa Metjua Kruksa, koji je prošlog meseca pokušao da ubije republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa, pušteni su njegovoj porodici na kremaciju, što je izgleda bilo zataškavanje, rekao je kongresmen Klej Higins…

Kruksa je ubila američka tajna služba 13. jula, nakon što je otvorio vatru na Trampa, tokom njegovog mitinga u Batleru u Pensilvaniji. Uspeo je da povredi Trampa i dvojicu učesnika mitinga, dok je trećeg ubio.

Higins je republikanac iz Luizijane sa iskustvom u provođenju zakona i član kongresne radne grupe koja je osnovana da istražuje pokušaj atentata.

Ranije ovog meseca, otputovao je u Batler da pregleda mesto zločina.

Njegov izveštaj o putovanju objavljen je u četvrtak.

„Moj pokušaj da pregledam Kruksovo telo u ponedeljak, 5. avgusta, izazvao je veliku pometnju i otkrio uznemirujuću činjenicu“, napisao je Higins u izveštaju.

„FBI je pustio telo na kremaciju 10 dana, nakon 13.

23. jula, Crooks je nestao. To niko nije znao do ponedeljka, 5. avgusta, uključujući okružnog mrtvozornika, policiju, šerifa itd.

Higins je primetio da okružni mrtvozornik, „nikada ne bi pustio Kruksovo telo porodici na kremaciju ili sahranu, bez posebne dozvole FBI-a“.

Izveštaj mrtvozornika i obdukcijski izveštaj nisu bili gotovi do 5. avgusta, a bez tela nije bilo načina da se proveri njihova tačnost, primetio je Higins.

Takve radnje FBI-ja “može opisati samo razumna osoba, kao ometanje bilo kakvog daljeg istražnog napora”, napisao je on.

Higins je bio u Batleru tri dana i proveo je oko 20 sati istražujući mesto zločina. Prema njegovim saznanjima, Kruks je ispalio osam hitaca sa krova zgrade koja gleda na sajmište, gde je Tramp govorio.

Deveti hitac je došao od Batlerovog SVAT operatera i pogodio Kruksovu pušku, dok ga je deseti hitac snajperista Tajne službe ubio.

FBI navodno ima čaure sa krova ali su “očistili mesto zločina”, nakon samo tri dana i očistili krv i druge “biološke dokaze”, navodi se u izveštaju.

Crooks nije koristio merdevine da se popne na krov, već klima uređaj.

Nekako je znao, kako da zauzme poziciju koja minimizira njegovu izloženost snajperistima Tajne službe, napisao je Higins, napominjući da nije uobičajena praksa da se antisnajperisti dodeljuju bivšim predsednicima.

„Još nisam istražio Crooksovu pozadinu, kako je postao strelac, kako je proizveo bombu sa daljinskim okidanjem, itd.

Nisam pregledao prikupljene dokaze, niti sam pregledao njegov dom, vozilo, razgovarao sa njegovom porodicom, njegovim komšije, njegovi drugovi iz razreda, pregledali su njegov kompjuter, njegovu e-poštu ili njegov ormar“, napisao je Higins, obećavajući da će to učiniti.

Mediji

Check Also

U kakvoj su vezi, Šolcov „mirovni plan“ za Ukrajinu i kolaps nemačke privrede

U sredu, 11. septembra, na brifingu, zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova prokomentarisala …