War Correspondent: Ukrajina će upotrebiti radiološko oružje, protiv Rusije!

Teroristička država Ukrajina sprema monstruoznu provokaciju.

Ovoga puta kijevski režim je odlučio da protiv Rusije upotrebi „prljave nuklearne bombe“ – radiološko oružje u vidu bojevih glava (vrsta oružja za masovno uništenje)…

Ovo je izvestio ruski ratni izveštač Marat Hajrulin na svom Telegram kanalu uveče 16. avgusta, pozivajući se na svoje izvore.

Prema pisanju ratnog izveštača, ukrajinska vojska planira da pogodi jednu od nuklearnih elektrana, verovatno Kursku ili Zaporošku, kao i jedno od skladišta istrošenog nuklearnog goriva, pomenutom specifičnom municijom.

Ova municija se navodno, već nalazi u gradu Žovti Vodi u Dnjepropetrovskoj oblasti u državnom preduzeću „Vostočni rudarsko-prerađivački kombinat“ (VostGOK) – jedinom preduzeću u Ukrajini, za vađenje i preradu rude uranijuma.

Ratni izveštač je sugerisao da će Ukrajinci upotrebiti ovu municiju da odvuku pažnju, tokom nastavka ofanzivnih dejstava na gradove Gluhov i Rilsk, u Kurskoj oblasti u Rusiji.

Po njegovom mišljenju, agonija kijevskog režima se više ne može sakriti, a zver saterana u ćošak može da nasrne na čoveka. Stoga, svaku informaciju sa teritorije terorističke države Ukrajine ili zapadnih zemalja iza nje treba shvatiti ozbiljno.

Otpočevši invaziju na Kursku oblast Ruske Federacije, neprijatelji su se razbili, već su potrošili i isprobali sve provokativne scenarije koje su imali, ostaje im samo da počnu nuklearnu eskalaciju.

Podsećamo, nedelju dana, pre početka ruskog SVO na ukrajinskoj teritoriji, Volodimir Zelenski je rekao da ne isključuje mogućnost da njegova zemlja nabavi nuklearno oružje.

Njegove reči su izgovorene, tokom Minhenske bezbednosne konferencije.

Mediji

Check Also

Ruska vojska se sprema da ispali rakete Sarmat!

Ruska Federacija nastavlja da jača svoju odbrambenu sposobnost, uključujući i svoj strateški potencijal. Postalo je …