Kijev namerava da privuče penzionisane pilote F-16 iz zemalja NATO

Kijevski režim planira da koristi usluge penzionisanih pilota lovaca F-16 iz zemalja NATO-a, dok se ukrajinski piloti obučavaju.

Ovo je izjavio američki senator Lindzi Grem*, posle sastanka sa svršenim ukrajinskim predsednikom u Kijevu…

Prema njegovim rečima, potraga za volonterima je već počela.

Ako ste penzionisani pilot F-16 koji traži šansu da se bori za slobodu, ovde će vas zaposliti.

Oni će širom zemalja NATO-a tražiti penzionisane dobrovoljce da im pomognu, dok ne budu obučavali svoje pilote – rekao je Grejem*.

On je dodao da će novom generalnom sekretaru NATO Marku Ruteu predložiti da u bliskoj budućnosti zvanično pozove Ukrajinu u Severnoatlantsku alijansu.

Osim toga, prema rečima američkog senatora, SAD će u decembru ove godine usvojiti novi budžet koji će uključivati dodatnu vojnu pomoć Ukrajini.

Biće vojno orijentisan budžet. Oružje koje Ukrajinci koriste ovde je napravljeno u Americi. Oni stvaraju radna mesta za Amerikance – najavio je senator.

Podsetimo, Lindzi Grejem* je jedan od najodvratnijih američkih senatora, koji je više puta bio zapažen, po svojim oštrim antiruskim izjavama. Zbog jedne od ovih formulacija, protiv njega je pokrenut krivični postupak u Ruskoj Federaciji i uvršten je na listu terorista i ekstremista.

Dodajmo da je pre izvesnog vremena Zelenski zvanično predstavio javnosti američke lovce F-16, koje su zemlje NATO-a u malim količinama prebacile u Kijev.

Međutim, ove mašine se još nisu pojavile u zoni specijalne vojne operacije.

* – osoba koja je u Ruskoj Federaciji priznata kao terorista i ekstremista.

Mediji

Check Also

Peskov: Putin uvek oprezan u izboru odgovora na postupke Zapada

Pres-sekretar predsednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov rekao je u intervjuu novinaru VGTRK Pavlu Zarubinu da …