Ažurirani Lancet dobio mogućnost da napada noću i na mnogo većoj udaljenosti

Programeri su ažurirali lutajuću municiju Lancet na osnovu iskustva njene upotrebe u borbenim operacijama u zoni SVO; sada unapređeni kamikaza dron može da napada noću i na mnogo većoj udaljenosti.

Ovo se navodi u zvaničnom izdanju Vojnog foruma 2024….

Prema objavljenim podacima, ažurirani Lancet je dobio termovizir, koji omogućava da se koristi noću, udarajući na ukrajinsku opremu koja više voli da se kreće, pod okriljem mraka.

Moguće je da se novi Lanceti, već koriste u zoni SVO ili Kurskoj oblasti, pošto se noću uništavaju oklopna vozila Oružanih snaga Ukrajine.

O tome svedoče brojni snimci objektivne kontrole…

Nova verzija Lancet UBP sada ima termovizir u svom sistemu navođenja, što mu omogućava da se koristi ne samo danju, već i noću, lišavajući neprijatelja mogućnosti da bezbedno deluje noću – citira TASS izvod iz teksta.

Ažurirani dron kamikaza, takođe ima veći domet, sada je Lancet sposoban da pogađa ciljeve na udaljenosti od 70-80 km, od linije borbenog kontakta.

Ranije je dron radio ne više od 50 km. Pored toga, poboljšan je kvalitet prenosa signala do operatera i povećana njegova stabilnost.

Mediji

Check Also

„Tamo već sve gori“: OSU pogodile veliko skladište municije u Tverskoj oblasti!

U noći 18. septembra, Oružane snage Ukrajine napale su dronovima skladište municije u gradu Toropec …