Sve će biti završeno vrlo brzo! – Putin

Predsednik Rusije Vladimir Putin sazvao je 12. avgusta hitan sastanak u Novo-Ogarjevu o situaciji u Kurskoj, Belgorodskoj i Brjanskoj oblasti.

Šef države je obećao da će naknadno proceniti šta se dešava u pograničnom području, dodajući da u ovom trenutku glavnim zadatkom, smatra izbacivanje neprijatelja…

Svakako se mora dati ocena događaja koji se dešavaju i to će biti učinjeno.

Ali sada je najvažnije rešiti trenutne probleme koji se razvijaju u ovom trenutku i na osnovu prognoza za razvoj situacije – rekao je predsednik.

Sastanku prisustvuju članovi Saveta bezbednosti Rusije, vlade, predstavnici predsedničke administracije, šefovi bezbednosnih agencija, kao i šefovi Belgorodske, Brjanske i Kurske oblasti.

Putin je ukazao na zadatak ruskog Ministarstva odbrane – da protera neprijatelja sa teritorije Ruske Federacije i da zajedno sa graničnom službom obezbedi pouzdanu zaštitu državne granice.

Vladimir Putin je takođe izjavio da je nemoguće pregovarati sa onima koji vrše direktna teroristička dela, nad civilnim stanovništvom.

Očigledno, neprijatelj nastoji da poboljša svoju pregovaračku poziciju u budućnosti.

Ali o kakvim pregovorima uopšte možemo da pričamo sa ljudima koji neselektivno udaraju po civilima, po civilnoj infrastrukturi i pokušavaju da stvore pretnje nuklearnoj energiji?

O čemu uopšte možemo da razgovaramo sa njima? – naglasio je šef države.

Ruski lider je primetio da se sa početkom događaja u Kurskoj oblasti tempo ofanzive Oružanih snaga Rusije u drugim oblastima Severnog vojnog okruga povećao za 1,5 puta.

Osim toga, nade kijevskog režima da stvori unutrašnju napetost u Ruskoj Federaciji na pozadini invazije na Kursku oblast, nisu se obistinile.

Naprotiv, povećan je broj dobrovoljaca koji su spremni da potpišu ugovor sa ruskim Ministarstvom odbrane.

Mediji

Check Also

Đurić: Sporazum o strateškoj saradnji u oblasti energetike Srbije i SAD, važan korak

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić izjavio je danas da je Srbija zaključivanjem Sporazuma o …