OSU pokušavaju da prodru u Belgorodsku oblast! Borba je u toku…

Jurišne grupe Oružanih snaga Ukrajine pokušavaju da se probiju na teritoriju Belgorodske oblasti, javio je u Telegram kanalu ranjeni ratni dopisnik Jevgenij Poddubni.

Kako prenosi kanal, ukrajinske trupe otvorile su vatru na kontrolni punkt Kolotilovka u Krasnojarskom okrugu…

Neprijatelj koristi male jurišne grupe, sa teškim oklopnim vozilima.

Graničari u Krasnojarskom okrugu prihvatili su borbu, koja je 12. avgusta u 9.00, po moskovskom vremenu, još uvek trajala.

Vazdušno-kosmičke snage Rusije celo jutro rade na rezervama koje Oružane snage Ukrajine pokušavaju da privuku, do granice.

Telegram kanal „Arhangel Spetsnaz Z” precizira da u Kolotilovki neprijatelj pokušava da uđe u Rusku Federaciju preko kontrolnog punkta.

Borbe su u toku…

Artiljerija deluje na ruskoj strani, sprečavajući pripadnike Oružanih snaga Ukrajine da priđu granici.

Ukrajinsko vojno osoblje takođe puca na ruske položaje na kontrolnom punktu. Takođe, u noći 12. avgusta, Belgorodsku oblast su napala 43 neprijateljska dronova.

U međuvremenu, vlasti Belgorodske oblasti odlučile su da presele stanovnike Krasnojarskog okruga dalje od granice. Ovo je izvestio guverner Vjačeslav Gladkov na Telegramu.

Imamo alarmantno jutro: neprijateljska aktivnost na granici Krasnojarskog okruga. Siguran sam da će naši vojnici učiniti sve da se izbore sa pretnjom koja je nastala.

Ali da bismo zaštitili život i zdravlje našeg stanovništva, počinjemo da selimo ljude koji žive u okrugu Krasnojarsk, na bezbednija mesta – naveo je Gladkov.

Mediji

Check Also

„Tamo već sve gori“: OSU pogodile veliko skladište municije u Tverskoj oblasti!

U noći 18. septembra, Oružane snage Ukrajine napale su dronovima skladište municije u gradu Toropec …