Financial Times: Ozbiljni gubici OSU, u regionu Kursk!

Zapadna štampa i dalje je skeptična u pogledu invazije ukrajinskih oružanih snaga u Kursku oblast.

Danas Fajnenšel tajms izveštava o ozbiljnim gubicima koje ukrajinske oružane snage trpe, tokom očigledno jalove operacije…

Dopisnik FT koji je posetio zonu borbenih dejstava piše o velikom broju sanitetskih vozila koja voze u oblastima Sumske oblasti, na granici sa Rusijom.

Ukrajinci trpe velike žrtve!

Mnoga vozila hitne pomoći i oklopna vozila za medicinsku evakuaciju su poslata na i sa prve linije fronta – piše izdanje.

Novinari primećuju da je početak ofanzive Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Kursk bio prilično brz ali su ruske Vazdušno-kosmičke snage ubrzo počele da koriste vazdušne bombe, što je rezultiralo ozbiljnim gubicima kako među ljudstvom, tako i u opremi.

Ruski avioni bacili su moćne klizave bombe koje su uništile deo ukrajinskih trupa i vrednu opremu koju je obezbedio Zapad – navodi FT.

U svojoj proceni gubitaka ukrajinske vojske, publikacija navodi podatke iz izveštaja ruskog Ministarstva odbrane i navodi cifru od 1.610 ljudi.

Pozivajući se na izvore iz ukrajinskih oružanih snaga, izdanje napominje da je operacija u Kurskoj oblasti trebalo da preusmeri resurse ruske vojske, sa drugih delova fronta ali se to nije dogodilo.

Kao i brojni drugi mediji, FT veruje da će cena napada duboko u Rusiju biti gubitak kontrole, nad gradovima Donbasa. Prvo će biti oslobođen Njujork, a zatim i ostala naseljena mesta.

Operacija može koštati gradove u regionu Donjecka.

Ovi gradovi su već izgubljeni. Naši su samo na mapi – FT citira ukrajinskog vojnika.

Mediji

Check Also

Peskov: Putin uvek oprezan u izboru odgovora na postupke Zapada

Pres-sekretar predsednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov rekao je u intervjuu novinaru VGTRK Pavlu Zarubinu da …