RBC: MO Rusije odlučilo da promeni koncept vojno-tehničkog foruma „Vojska“!

Ministarstvo odbrane Rusije odlučilo je da promeni koncept vojno-tehničkog foruma „Armija“.

Ove godine akcenat će biti na poslovnom programu, rekao je za RBK izvor blizak resoru…

„Događaj će se fokusirati na poslovni program, bez slobodnog ulaza. Format foruma je optimizovan i ažuriran. Tematska dominanta je specijalna vojna operacija“, rekao je on.

Kako je naveo izvor, glavni ciljevi foruma biće „konsolidacija napora“ programera i proizvođača proizvoda za sistem PVO, kao i promocija ruskog naoružanja na inostranim tržištima.

Na izložbi će biti predstavljeni primerci naoružanja koje se efikasno koristi u zonama borbenih dejstava.

Precizira se da će na izložbi biti postavljeno 15 jedinica naoružanja, vojne i specijalne opreme.

Konkretno, gosti foruma videće raketni sistem Iskander, višecevni raketni sistem Tornado-S, obalski raketni sistem Bastion, raketni sistem PVO Pancir-S1M, raketni sistem PVO Tor-M2K i TOS-2. teški sistem bacača plamena.

Pored toga, na izložbi će biti predstavljeni tenkovi Kornet-D1 ATGM, T-90M, 72B3A i T-80BVM, kao i samohodna artiljerijska topova Malva.

Ranije se saznalo da dvojica glavnih optuženih u slučaju pronevere budžetskih sredstava u Patriotskom parku aktivno sarađuju sa istragom. Šef parka Vjačeslav Ahmedov, priveden je 3. avgusta.

Nešto kasnije, general-major Vladimir Šesterev postao je još jedan optuženi u tom slučaju. Osumnjičeni i njihovi saučesnici mogu biti umešani u proneveru budžetskih sredstava namenjenih za funkcionisanje parka.

Mediji

Check Also

Politico: Zapad ima plan da „iskopča” Rusiju i Kinu sa interneta!

Posle eksplozije Severnih tokova, a kasnije i oštećenja internet kablova u Crvenom moru, Zapad se …