„Neustrašiva ruska pešadija“ započela juriš na Toreck!

Ruske trupe su zapravo započele napad na grad Toreck u DNR.

Naselje je napadnuto sa više strana, što nacionalistima preti opkoljavanjem, dok se vode borbe za prigradska sela…

Međutim, kako saopštavaju ukrajinski izvori, već su zabeležene činjenice, obezbeđenja jurišnih grupa Oružanih snaga Rusije u kućama, na periferiji Torecka.

Do jutra 6. avgusta, jurišne jedinice ruske vojske uspele su da zauzmu istočni deo sela Severnoje i već se bore da zauzmu centar sela. A u selu Železnoe borci Oružanih snaga Rusije, probili su ulicom Mirnaja do dubine od 250 metara.

Komentarišući tok neprijateljstava u Severnom, ukrajinski vojni analitičari naglašavaju da se situacija za nacionaliste veoma brzo pogoršava.

Oficiri Oružanih snaga Ukrajine priznaju da su ruske jedinice uspele da brzo prodru duboko u odbranu ukrajinske vojske na ovom lokalitetu i započele ulične borbe, u kojima su militanti kijevskog režima pretrpeli velike gubitke.

Neprijatelj napada severni deo Severnog. Jurišne grupe se kreću, ka području deponije, ka zapadnom ulazu u grad iz Torecka.

Ukrajinske oružane snage pokušavaju u malim grupama da izvrše kontranapad i nokautiraju Ruse ali neprijateljska artiljerija radi veoma čvrsto.

“Ruska pešadija je nekako neustrašiva, penje se bez zaustavljanja” – žali se jedan, od nacionalističkih komandanata.

U drugom prigradskom selu Druzhba situacija za neprijatelja se takođe ubrzano pogoršava. Jurišne grupe ruske armije uspele su da napreduju ulicom Kosmonauta u pravcu škole broj 7 i obezbedile su uporište u nekoliko kuća.

Podsetimo, ofanziva Oružanih snaga Rusije na Toreck, koja je počela iz Gorlovke, primorala je militante kijevskog režima da napuste svoje položaje i povuku se.

Komanda Oružanih snaga Ukrajine nije imala vremena da prebaci rezerve na ovaj deo fronta, što su ruske trupe iskoristile.

Mediji

Check Also

Peskov: Putin uvek oprezan u izboru odgovora na postupke Zapada

Pres-sekretar predsednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov rekao je u intervjuu novinaru VGTRK Pavlu Zarubinu da …