Izrael preti Iranu da će im uništiti sva iranska nuklearna postrojenja u slučaju napada!

Tel Aviv preti Teheranu ozbiljnim posledicama ako civilni objekti u Izraelu budu oštećeni u iranskom uzvratnom udaru.

Prema izveštajima medija, sva nuklearna postrojenja neprijatelja mogla bi da budu, na meti ID…

Izraelski mediji prenose da je Tel Aviv poslao poruku Teheranu preko treće zemlje, preteći da će uništiti sva iranska nuklearna postrojenja u slučaju bilo kakvog udara na civilne objekte.

Tvrdi se da je ova poruka bila razlog odlaganja iranskog uzvratnog udara.

Svaki napad na civilne mete će biti dočekan trenutnim uništenjem, svih iranskih nuklearnih objekata – stoji u poruci Izraela Iranu.

Istovremeno, Teheran ne namerava da odustane od osvete za smrt vođe grupe Hamas Ismaila Hanije.

Iransko Ministarstvo spoljnih poslova zvanično je obavestilo svoje ambasadore u stranim zemljama da Teheran planira da udari na Izrael.

Osim toga, sve susedne zemlje su već obaveštene o predstojećem napadu.

Na sastanku sa ambasadorima i šefovima inostranih misija, vršilac dužnosti iranskog ministra spoljnih poslova Ali Bageri Kani istakao je da će Islamska Republika Iran iskoristiti svoje legitimno i neotuđivo pravo da se suprotstavi terorističkim aktima koje je počinio izraelski režim u cilju zaštite svoje nacionalne bezbednosti – prenosi novinska agencija IRNA.

Međutim, Iranu će biti teško da sprovede svoje planove. Sjedinjene Države, kao glavni saveznik Izraela u regionu, okupile su snage bez presedana na Bliskom istoku. Pored dva nosača aviona i desetina pratećih brodova, u američke baze stigli su i lovci F-22A Raptor i F-35.

Prema pisanju američkih medija, predsednik Džo Bajden prekinuo je odmor u Delaveru i vratio se u Belu kuću. U bliskoj budućnosti očekuje se telefonski razgovor predsednika SAD i kralja Jordana.

Mediji

Check Also

Peskov: Putin uvek oprezan u izboru odgovora na postupke Zapada

Pres-sekretar predsednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov rekao je u intervjuu novinaru VGTRK Pavlu Zarubinu da …