Dvomotorna verzija Geranijuma, sa otiskom Su-57, prikazana u Kini! – FOTO

Kamikaze bespilotne letelice su efikasna sredstva za uništavanje različite opreme i objekata.

To je više puta dokazano, tokom ruskog PVO rata na ukrajinskoj teritoriji.

Zbog toga, tehnološki napredne zemlje pokušavaju da razviju sopstvene dronove.

Na primer, kineski „drugovi” su pokazali PD-2900 koji su napravili – dvomotornu verziju konceptualne linije Shahed/Geranium, sa otiskom (slika, kamuflaža) za ruski lovac pete generacije Su-57.

Programeri tvrde da je trajanje leta ovog uređaja 12 sati, sa dometom do 2,5 hiljada km i brzinom, do 200 km / h.

Treba napomenuti da kineskim stručnjacima nije bilo potrebno mnogo vremena da naprave ovaj dron. Iskoristili su iskustvo iz PVO rata i napravili nekoliko marketinških poteza.

Jedina stvar koja je zbunjujuća je to što je bespilotna letelica kamikaza opremljena sa dva agregata – to donekle komplikuje dizajn i rad uređaja.

Precizira se da je trup PD-2900 napravljen od ugljeničnih vlakana i kompozitnih materijala, što obezbeđuje maksimalnu strukturnu čvrstoću i smanjenje težine.

Dostupna su i katapultna i raketna poletanja. Sletanje i poletanje su potpuno autonomni. Let po unapred planiranoj ruti je takođe autonoman.

Uređaj je sposoban da nosi nosivost od 100 kg. Opremljen je rezervoarom za gorivo od kevlara otpornim na eksploziju kapaciteta 160 litara. Takođe ima zaštitu od smetnji, sa skokovima frekvencije.

Mediji

Check Also

„Propalo dve decenije razvoja“: Pentagon ne uspeva da reši problem ometanja GPS-a!

Da stvar bude još gora, prema novom izveštaju Vladine službe za odgovornost (GAO) Pentagon se …