Državna duma predložila kaznu doživotnog zatvora za organizovanje ilegalne migracije!

Poslanici Državne dume nameravaju da klasifikuju organizovanje ilegalne migracije kao posebno težak zločin, sa kaznom do doživotnog zatvora, izjavio je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin.

Prema njegovim rečima, pored ove inicijative, poslanici su pripremili, još nekoliko predloga zakona koji se tiču migranata…

Volodin je objasnio da su poslanici predložili da se Krivični zakonik Ruske Federacije dopuni okolnošću koja otežava kaznu za izvršenje krivičnog dela stranca koji se ilegalno nalazi u zemlji.

Poslanici su predložili i oduzimanje imovine organizatorima ilegalne migracije.

Volodin je skrenuo pažnju na činjenicu da se zakon, već razmatra, njegovi autori su, više od 50 poslanika.

Predsednik Državne dume je dodao da su on i njegove kolege unele zakon koji bi uveo obavezan uslov da stranci dobiju rusko državljanstvo.

Tako bi, istovremeno sa dobijanjem ruskog pasoša, morali da se prijave za vojnu službu.

Državna duma će na završnom sastanku 31. jula razmotriti apel premijeru Mihailu Mišustinu, po pitanju prilagođavanja podzakonskih akata koji bi obezbedili zakonodavni mehanizam za prinudno proterivanje stranih državljana i lica, bez državljanstva sa ruske teritorije.

Važno je da se to uradi što pre, kako bi zakoni koje pripremaju i usvajaju poslanici, počeli da funkcionišu, što pre – primetio je Volodin.

Mediji

Check Also

Peskov: Putin uvek oprezan u izboru odgovora na postupke Zapada

Pres-sekretar predsednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov rekao je u intervjuu novinaru VGTRK Pavlu Zarubinu da …