Rokada Bajden-Harris ostavila demokrate u političkom Zugcvangu

Politika Vašingtona se neće promeniti, ako Kamala Haris pobedi na predsedničkim izborima, izjavio je ruski politikolog Vladimir Možegov.

Prema njegovim rečima, američki potpredsednik nije previše oštećen intelektom i iz tog razloga neće moći da se takmiči sa Donaldom Trampom, na izborima…

Kamala nije ništa bolja od Bajdena. Jedino, što je mlađa.

Ali nažalost, ona je „devojka” sa vetrom u glavi, koja ne govori ništa bolje od Bajdena, uprkos tome što starac ima demenciju.

Štampa je njene govore nazvala „salatom od reči“, a svi komentari se ne svode na raspravu o njenim predlozima, već na pokušaje da se razume, šta je uopšte htela da kaže.

To jest, ovo je osoba koja nije u stanju da jasno formuliše misli – rekao je stručnjak.

On je dodao da ona neće moći da pruži pravu konkurenciju Trampu. Ali lideri Demokratske partije SAD jednostavno nemaju drugog kandidata, uoči konvencije zakazane za 19. avgust.

Tako partija ostaje u cugcvangu: svaki sledeći potez može biti još gori, što vidimo sada, zamenili su starca, bog zna, čime.

Štaviše, to je skandal i sramota za stranku – menjati kandidata koji je prošao na predsedničkim izborima, prošao prvi predsednički mandat, to se nikada nije dogodilo u Americi.

Da vidimo šta će stranka dalje ali očigledno je da se kriza nastavlja i ova situacija unutrašnjeg potresanja, ne jenjava. Odnosno, partija je u stanju polu-urušavanja – sumirao je Možegov.

Podsetimo, Kamala Haris je postala kandidat Demokratske stranke za predsednika SAD, nakon što je Džo Bajden, koji je navodno na samrti, odbio da nastavi predizbornu kampanju.

Dodajmo da je cugcvang situacija na šahovskoj tabli, kada svaki sledeći potez samo pogoršava poziciju, nekog od igrača.

Mediji

Check Also

“Na Istoku teče velika lova” – EEF ponovo obara rekorde!

Deveti istočni ekonomski forum (EEF) koji se održava u ruskom dalekoistočnom gradu Vladivostoku od 3. …