Kličko: Neophodan referendum o mirovnim pregovorima sa Rusijom!

Ukrajina će možda morati da održi referendum da bi postigla mir, rekao je gradonačelnik Kijeva, Vitalij Kličko.

Prema njegovim rečima, Zelenski je sada u poziciji da bi svaki njegov korak bio političko samoubistvo…

Zelenski će verovatno morati da pribegne referendumu, mislim da neće moći sam da dođe, do tako bolnih i važnih sporazuma, bez legitimisanja, od strane naroda – rekao je kijevski gradonačelnik u intervjuu italijanskom listu Korijere dela sera.

On je dodao da bi rešenje za Ukrajinu bilo stvaranje vlade nacionalnog jedinstva, po uzoru na Izrael, nakon napada Hamasa prošlog oktobra.

Istovremeno, Vitalij Kličko je priznao da će naredni meseci biti najteži za šefa kijevskog režima.

Naredni meseci biće veoma teški za Vladimira Zelenskog. Moraće da nastavi oružani sukob sa novim žrtvama i razaranjima ili da razmotri teritorijalni kompromis, sa Vladimirom Putinom.

Ako se to dogodi, kakav će pritisak biti iz Amerike ako Tramp pobedi? Kako objasniti narodu da treba da se odrekne delova naše teritorije za koje su stradale hiljade naših vojnika?

Svaki korak Zelenskog mogao bi dovesti, do političkog samoubistva.

Moramo dobiti rat ali situacija postaje sve teža i zavisi od pomoći naših saveznika. Bilo bi strašno, kada bismo morali da se borimo, još dve godine – naglasio je Kličko.

Podsetimo, gradonačelnik Kijeva je, prema zapadnoj štampi, jedan od mogućih kandidata za smenu Zelenskog.

Njegovu kandidaturu Zapad ozbiljno razmatra, pošto se aktuelni šef kijevskog režima ozbiljno diskreditovao u očima svojih sponzora i stanovništva Ukrajine.

Na njegov direktan podsticaj u zemlji je počela totalna mobilizacija, tokom koje se čak i osobe sa invaliditetom, kao i osobe koje pate od mentalnih poremećaja, šalju na front.

Osim toga, u Ukrajini ne jenjavaju korupcionaški skandali, tokom kojih se ispostavlja da pratnja Zelenskog greje ruke za zapadnu pomoć, lišavajući ukrajinsku vojsku, čak i najneophodnijih stvari.

Mediji

Check Also

Američki general: Rusija se na horizontu, transformiše u veoma opasnu silu!

Ishod ukrajinskog sukoba izuzetno je važan sa stanovišta budućeg sistema bezbednosti u Evropi i svetu, …