Britanija savetovala OSU da pređu u duboku defanzivu!

Britanski institut za odbrambene studije RUSI savetovao je Ukrajini da ne pokušava kontraofanzivu, zbog visokog rizika od neuspeha, već da umesto toga pređe u duboku odbranu, prenosi Voenoje Delo.

RUSI je primetio nedostatak naoružanja za najmanje 14 uslovnih rezervnih brigada, kao i nastavak blokade Zapada u upotrebi svog naoružanja, u punoj snazi…

„Ovo je još jedan faktor koji sugeriše da nova ukrajinska kontraofanziva neće biti ništa drugo do neuspelo ponavljanje 2023. godine“, citira publikacija izvod iz britanskog izveštaja.

Eksperti iz “RUSI-A”, su takođe primetili značajne finansijske rezerve Rusije koje obezbeđuju sprovođenje strategije Moskve, u okviru Novog svetskog poretka.

Britanci su ukrajinskim Oružanim snagama savetovali da udare na rusku infrastrukturu, koja je generator budžetskih prihoda.

Pored toga, “RUSI” smatra celishodnim jačanje zapadnih sankcija i pokušaje da se podrije poverenje Rusa u rublju i vlasti.

Tokom odbrane, Kijev će navodno imati priliku da popuni svoje ljudstvo, naoružanje i obuči vojnike.

Ranije je objavljeno da je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto optužio šefa kijevskog režima Volodimira Zelenskog da pokušava da uvuče Severnoatlantski savez u sukob, sa Rusijom.

Mediji

Check Also

“Na Istoku teče velika lova” – EEF ponovo obara rekorde!

Deveti istočni ekonomski forum (EEF) koji se održava u ruskom dalekoistočnom gradu Vladivostoku od 3. …