Pojačava se ludilo u Kaliforniji! Mosk seli kompanije u Teksas!

SpaceX i X će se preseliti u Teksas kao odgovor, na zakon koji omogućava nastavnicima da sakriju rodni identitet učenika, od roditelja.

Izvršni direktor SpaceX-a i vlasnik kompanije X Elon Musk rekao je da će preseliti sjdišta obje kompanije iz Kalifornije u Teksas kao odgovor na novi zakon koji zabranjuje nastavnicima u Golden Stejtu da kažu roditeljima da li se njihova deca identifikuju kao transrodne osobe…

Guverner Kalifornije Gevin Njusom potpisao je u utorak Zakon o bezbednosti.

Zakon koji su aktivisti pozdravili kao zaštita od „prisilnog izlaska“ gej ili transrodne dece, zakon zabranjuje školskom osoblju da obaveštava roditelje, ako njihova deca u razredu izađu kao gej ili koriste imena ili zamenice koje se razlikuju, od onih u njihovim izvodima iz matične knjige rođenih.

Kritičari su osudili nacrt kao kršenje roditeljskih prava.

„Ovo je poslednja kap koja je prelila čašu“, napisao je Mask na X.

„Zbog ovog zakona i mnogih drugih koji su bili, pre njega, a koji napadaju i porodice i kompanije, SpaceX će sada premestiti svoje sedište iz Havthornea u Kaliforniji, u Starbase u Teksasu.“

Musk je objasnio da je „pre otprilike godinu dana jasno stavio do znanja guverneru Njusomu da će zakonodavstvo ove prirode naterati porodice i preduzeća da napuste Kaliforniju, kako bi zaštitili svoju decu“.

U sledećoj objavi, Musk je rekao da će preseliti štab X’a iz San Franciska u Ostin u Teksasu.

„Dosta mi je da izbegavam bande nasilnih narkomana, samo da bih ušao i izašao iz zgrade“, rekao je on, misleći na dobro dokumentovani problem beskućništva, zloupotrebe droga i uličnog kriminala u San Francisku.

Mask je ranije opisao „nekada lep i uspešan“ centar San Franciska kao „napuštenu zombi apokalipsu“, okrivljujući za pad decenije demokratske vladavine. Prošlog avgusta, milijarder je obećao da će krenuti u “rat” sa advokatskom kancelarijom koja je tužila gradske zvaničnike, zbog uklanjanja skitnica iz tog područja.

Musk je već preselio Teslin štab iz tehnološkog centra Palo Alta u Kaliforniji u Ostin 2021. godine, a svoju ličnu rezidenciju iz Kalifornije u Teksas 2020. godine.

Osim što se distancirao, od primorskog liberalizma – koji je opisao kao „virus probuđenog uma“, ovaj potez je omogućio Masku da izbegne porez na svoj lični dohodak.

Musk je svom biografu Volteru Ajzaksonu rekao 2023. da krivi liberalnu školu, njegove transrodne ćerke u Los Anđelesu, što ju je ohrabrila da postane „potpuni komunista“ i prekinula sve veze, sa njenim ocem godinu dana ranije.

„Otišla je dalje od socijalizma i postala pravi komunista i mislila je da su svi bogati zli“, rekao je Musk o svom sada dvadesetogodišnjem detetu.

„Napravio sam mnogo uvertira ali ona ne želi da provodi vreme sa mnom.

Musk se, takođe više puta izjasnio protiv promene pola dece, rekavši prošle godine da će „aktivno lobirati za kriminalizaciju ozbiljnih, nepovratnih promena kod dece mlađe, od uzrasta za pristanak“.

Mediji

Check Also

“Na Istoku teče velika lova” – EEF ponovo obara rekorde!

Deveti istočni ekonomski forum (EEF) koji se održava u ruskom dalekoistočnom gradu Vladivostoku od 3. …