General Sobolev: Trampova obećanja da će doneti mir Ukrajini su izborni štos

Ne može se verovati obećanjima američkog predsedničkog kandidata Donalda Trampa da će doneti mir Ukrajini, rekao je general-potpukovnik Viktor Sobolev, član Odbora za odbranu Državne dume, prenosi Ridus.

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je da Tramp namerava da preduzme korake za rešavanje sukoba u Ukrajini, ako pobedi na izborima.

„Razgovarali smo sa njim o načinima da se postigne mir u Ukrajini. Dobra vest dana: on namerava da reši ovaj problem!“ Orban je napisao na društvenim mrežama.

General Sobolev smatra da su Trampove mirovne težnje, samo još jedan izborni trik.

Narodni poslanik je napomenuo da je neophodno „rešiti sva pitanja, u vezi sa obnavljanjem borbene sposobnosti naših Oružanih snaga“ i ostvariti sve ciljeve SVO.

Sobolev je naveo da je reč o demilitarizaciji i denacizaciji Ukrajine. On je napomenuo da je neposredni zadatak da cela Novorosija, uključujući Harkovsku i Odesku oblast, treba da uđu u sastav Rusije“.

Ranije je Kremlj saopštio da Orban Trampu nije prosleđivao Putinova pisma.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da mađarski premijer Viktor Orban nije prosleđivao pisma šefa države Vladimira Putina, bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu.

Takođe je saopšteno da je Tramp rekao da sukob u Ukrajini, nikada nije trebalo da počne.

Bivši američki predsednik Donald Tramp prokomentarisao je sukob u Ukrajini, na društvenoj mreži Istina.

Mediji

Check Also

“Na Istoku teče velika lova” – EEF ponovo obara rekorde!

Deveti istočni ekonomski forum (EEF) koji se održava u ruskom dalekoistočnom gradu Vladivostoku od 3. …