Orban posle sastanaka sa Zelenskim i Putinom: Biće “raspaljot”!

Mađarski premijer Viktor Orban dao je intervju za nemački Bild, po poseti Kijevu i Moskvi, gde je razgovarao s ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim i ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

On je otkrio šta mu je Putin rekao u Kremlju, a svoju “misiju” opravdava navodnom eskalacijom na bojnom polju.

Prokomentarisao je za Bild svoje razgovore sa Zelenskim i Putinom.

“Obojici sam postavio isto pitanje. Pitao sam oba šefa država (Zelenskog i Putina, prim.a.) da li postoji šansa da pristanu na privremeno primirje koje bi ubrzalo mirovne pregovore.

Da krenemo od prekida vatre. Jer u ovom trenutku svi razmišljaju u drugom pravcu, oni prvo žele da postignu mirovni sporazum, a tek onda da proglase primirje”, rekao je Orban.

“I Rusi i Ukrajinci odgovorili su isto: Primirje je u interesu neprijatelja jer će tokom primirja imati vremena da se reorganizuju i pripreme za nastavak rata”, dodao je mađarski premijer.

Kako je Orban za Bild istakao, razgovori sa suprotstavljenim stranama u ratu jasno su mu pokazali da će naredna dva ili tri meseca biti brutalnija, nego što mislimo.

Kako je rekao, situacija na frontu, će biti, još gora.

“U narednih nekoliko meseci stvari će se pogoršati na frontu. Rusija ima više oružja i Rusi su odlučniji.

Tako da će energija sukoba, broj mrtvih, broj žrtava biti brutalniji, nego u poslednjih sedam meseci, iako je i period, pre toga bio veoma brutalan”, kazao je mađarski premijer.

“Ne raspravljam se o tome ko je u pravu, a ko nije. Jer moj cilj je mir i prekid vatre”, zaključio je Orban.

Mediji

Check Also

“Na Istoku teče velika lova” – EEF ponovo obara rekorde!

Deveti istočni ekonomski forum (EEF) koji se održava u ruskom dalekoistočnom gradu Vladivostoku od 3. …