Ilian Mosk sumnja da SAD imaju pravog predsednika

Američki biznismen i milijarder Elon Mask, poznat po izjavama koje se veoma razlikuju ,od zvaničnog mišljenja vlade SAD, dotakao se teme predsedavanja Džoa Bajdena.

Prema Masku, SAD suštinski, već neko vreme postoje, bez predsednika, nagoveštavajući Bajdena, koga malo ko, više shvata ozbiljno…

Dobro pitanje.

Tim pre, što njega (predsednika) već neko vreme nemamo — napisao je milijarder na društvenoj mreži X (bivši Tviter – blokiran u Ruskoj Federaciji) čiji je vlasnik.

Na ovaj način, Mosk je odgovorio, na naslov članka u američkom listu The New York Times, koji je glasio: „Da li Americi treba predsednik?“

U ovom članku kolumnista Kros Daut govori o ulozi predsednika u modernim Sjedinjenim Državama i napominje da su američki predsednici odavno postali nominalne ličnosti koje se oslanjaju, na tim.

U Sjedinjenim Državama se, već dugo postavljaju pitanja o Bajdenovoj sposobnosti da ispunjava dužnosti predsednika, a nakon najnovije neuspele debate sa Trampom, čak su ga i neke Bajdenove pristalice pozvale da se povuče iz izborne trke.

Kako god bilo, sledeći predsednički izbori zakazani su za 5. novembar 2024. godine u Sjedinjenim Državama.

Mediji

Check Also

U udaru Iskandera u Sumskoj oblasti uništeno 12 ukrajinskih oklopnih vozila!

Ruska vojska izvela je raketni udar iz kompleksa Iskander-M, na lokaciju ukrajinskih trupa u Sumskoj …