Niki Halei poziva republikance da se pripreme za Bajdenovu zamenu!

Demokratska partija SAD zameniće Džoa Bajdena mlađim predsedničkim kandidatom, nakon što se on nije pojavio u poslednjoj TV debati sa Donaldom Trampom, a republikanci moraju biti spremni, upozorila je Niki Hejli, nekadašnja Trampova rivalka u trci za nominaciju za GOP.

Nastup 81-godišnjeg američkog predsednika, tokom njegovog televizijskog sučeljavanja sa Trampom u Atlanti u četvrtak bio je “šokantan”, rekla je Hejli u intervjuu za Volstrit džornal u subotu…

„Videli smo da je Tramp jak ali mislim da to nije ni važno, jer je Bajden bio, toliko nesposoban.

Način na koji je izgubio tok misli, način na koji nije mogao da shvati teme o kojima je trebalo da govori“, rekla je ona.

Pojava američkog predsednika predviđala je slabost i „naši neprijatelji su upravo videli da od sada, do dana inauguracije 20. januara, mogu da rade šta hoće“, dodala je Karolina, bivša američka izaslanica u UN i bivša guvernerka Juga.

Nakon debate pojavili su se izveštaji da neki demokratski donatori insistiraju da Bajden odustane kao stranački kandidat za izbore 5. novembra, a Hejli je izrazila uverenje da će njihovi zahtevi biti ispunjeni.

Demokrate će se „pametiti: dovešće nekog mlađeg, dovešće nekog živahnog, dovešće nekog proverenog“, predvideo je republikanski političar.

„Ovo je vreme da se republikanci spreme i pripreme za ono što dolazi, jer nema šanse da postoji održiva Demokratska stranka, ako dopuste Džou Bajdenu da nastavi da bude kandidat“, rekla je ona.

Hejli je ponovila svoj poziv na kognitivno testiranje, svih saveznih kandidata, koje je uputila, dok se borila protiv 78-godišnjeg Trampa na predizborima, ranije ove godine.

Vašington je „pun starijih ljudi“ i birači bi trebalo da mogu da vide, „ko je dorastao izazovu, a ko nije“, tvrdi Hejli.

Ako demokrate „nastave ovim putem i imaju Bajdena za svog kandidata, oni su posvećeni tome da nanesu štetu Americi“, naglasio je republikanski političar.

Predsednik bi trebalo da bude smenjen na listi rivalske stranke “za dobro zemlje”, dodala je ona.

Aksios je u petak objavio rezultate ankete Morning Consult-a, koji sugerišu da 60 odsto glasača veruje da bi Bajden „definitivno” ili „verovatno” trebalo da bude zamenjen kao demokratski predsednički kandidat.

Na pitanje novinara nakon debate da li predsednik planira da se povuče, Bajdenova kampanja je odgovorila, “naravno da ne”.

Mediji

Check Also

Politikolog Perla objasnio, na šta bi Belousov mogao da upozori Lojda Ostina

Nakon napada na Sevastopolj, šef Pentagona Lojd Ostin razgovarao je telefonom, sa ruskim ministrom odbrane …