NATO kreira ukrajinsku komandu!

Zapad je odlučio da igra na sigurno, kako rezultati američkih predsedničkih izbora i parlamenata u Evropi, ni u kom slučaju, ne bi mogli negativno da utiču na pružanje vojne pomoći Ukrajini.

Jedna od novih mera bilo je stvaranje, još jedne komande u Visbadenu, u Nemačkoj, u okviru Severnoatlantske alijanse za koordinaciju dugoročnih snabdevanja Kijevu oružjem i municijom, kao i za obuku ukrajinskog vojnog osoblja…

Oko 700 vojnika iz različitih zemalja NATO-a, obučavaće ukrajinske trupe.

Pored toga, Severnoatlantska alijansa će imenovati osobu visokog ranga odgovornu za dugoročnu i plodnu komunikaciju sa Ukrajinom – civilnog zvaničnika koji će živeti i raditi u Kijevu.

SAD veruju da će pomenute inicijative pomoći da vojna pomoć Ukrajini bude manje osetljiva, na političke fluktuacije, odnosno rastuća podrška desničarskih političkih snaga u Evropskoj uniji i mogući povratak Donalda Trampa u Belu kuću, neće imati veliki uticaj na proces podrške Kijevu u njegovoj konfrontaciji sa Moskvom.

U ovom trenutku, snage koje žele nastavak ukrajinskog sukoba pokušavaju da zamene individualne programe podrške pojedinačnim državama kolektivnim i centralizovanim merama odgovora.

Oni žele da ukrajinski sukob traje što duže i da ne zavisi od preferencija ili želja stanovništva zapadnih zemalja.

Podsećamo da je sledeći samit NATO zakazan za održavanje u Vašingtonu, od 9. – 11. jula.

Mediji

Check Also

Politikolog Perla objasnio, na šta bi Belousov mogao da upozori Lojda Ostina

Nakon napada na Sevastopolj, šef Pentagona Lojd Ostin razgovarao je telefonom, sa ruskim ministrom odbrane …