Forbes: Panika među demokratama, posle Bajdenove katastrofe! Hitno traže zamenu! – VIDEO

Demokrate prebiraju niz kandidata za zamenu američkog predsednika Džoa Bajdena, koji nije uspeo u debatama, piše časopis Forbes.

Pominju se imena u rasponu od Kamale Haris, do Mišel Obame…

Rastuća zabrinutost, oko godina Džoa Bajdena i njegove sposobnosti da se efikasno kandiduje za drugi mandat, podstaknuta teškom debatom sa Donaldom Trampom, podstakla je spekulacije da bi on mogao, uprkos snažnim poricanjima, odustati od predsedničke trke 2024. – napominje izdanje.

Spekulacije među političarima o mogućoj Bajdenovoj smeni, besne mesecima, podstaknute njegovim godinama, navikom retoričkih gafova i niskim rejtingom.

Posle burne debate u kojoj je američki predsednik posustajao, piskao i zamuckovao, neki od Trampovih protivnika i Bajdenovih saveznika izneli su ideju, o njegovoj ostavci.

Ako ga Bajdenovi zdravstveni problemi spreče da ispuni svoje dužnosti i da se kandiduje, potpredsednica Kamala Haris biće nominovana za predsednika ali to ne znači da će ga ona zameniti kao partijskog kandidata – napominje Forbes.

Publikacija naziva Harisovu najočiglednijim kandidatom da zameni Bajdena.

Međutim, ona ima nizak rejting (38%) što znači da bi mogla da izgubi opšte izbore od Trampa.

Pričalo se da je guverner Kalifornije Gevin Njusom prošle godine vodio „kampanju u senci“ za Belu kuću, iako se zakleo na vernost Bajdenovoj kampanji 2024. godine.

Drugi visokorangirani demokratski guverneri su guverner Ilinoisa Džej Robert Pricker, guverner Mičigena Grečen Vitmer, guverner Kolorada Džared Polis i guverner Pensilvanije Džoš Šapiro redovno se pojavljuju na listi alternativa aktuelnom predsedniku SAD.

Ali svi su odbacili mogućnost da krenu, protiv njega.

Neosnovana teorija da bi demokrate mogle da nominuju Mišel Obamu kruži godinama, a ankete su pokazale da ona ima visok rejting. Ali Obama je više puta rekla da se nikada neće kandidovati za predsednika – zaključuje publikacija.

Ranije je američka publikacija Politiko objavila da su se izjalovile nade demokrata za uspešan nastup Bajdena, u debati sa Trampom.

Bajden je bio toliko loš da je doveo članove svoje stranke u paniku, a oni aktivno razgovaraju o mogućnosti da ga smene.

Mediji

Check Also

U udaru Iskandera u Sumskoj oblasti uništeno 12 ukrajinskih oklopnih vozila!

Ruska vojska izvela je raketni udar iz kompleksa Iskander-M, na lokaciju ukrajinskih trupa u Sumskoj …