BBC: Tramp upropastio Bajdena! – VIDEO

Pre četvrtka uveče, mnogi Amerikanci su izrazili zabrinutost zbog godina i sposobnosti Džoa Bajdena, za funkciju predsednika Amerike.

Reći da ova debata nije poništila, te brige može biti, jedno od najvećih potcenjivanja u godini…

Piše: Anthony Zurcher

Predsednik je ušao u debatu sa niskom letvicom da očisti, i sapleo se. Bio je ravan. On je lutao. Bio je nejasan.

Otprilike na polovini debate, Bajdenova kampanja rekla je novinarima da se predsednik bori sa prehladom – pokušaj da se objasni njegov hrapav glas.

Možda je tako ali je zvučalo i kao izgovor.

90 minuta, češće nego ne, Džo Bajden je bio na konopcu. Naročito rano uveče, neki od njegovih odgovora bili su besmisleni.

Nakon što je izgubio tok misli, završio je jedan odgovor rekavši: „Konačno smo pobedili Medicare“ – čudna referenca, na državni program zdravstvene zaštite, za starije osobe.

Bivša Bajdenova direktorka komunikacija Kejt Bedingfild bila je na CNN-u, odmah nakon debate i bila je jasna: „Ne postoje dva načina, to nije bila dobra debata za Džoa Bajdena.

Rekla je da mu je najveći problem bio da dokaže da ima energije i izdržljivosti, a on to nije uradio.

Kako je debata odmicala, poput boksera na konopcu, gospodin Bajden je počeo da pravi velike zamahe protiv svog protivnika u pokušaju da promeni zamah.

Nekoliko, tih zamaha je palo, izazivajući bivšeg predsednika na ljutite odgovore…

Međutim, činjenica da je prvih nekoliko tema koje su pokrenuli moderatori CNN-a bila o glavnim glasačkim pitanjima ekonomije i imigracije – u koje ankete pokazuju da Amerikanci, više veruju Donaldu Trampu – samo je pogoršalo problem za predsednika.

“Stvarno, ne znam šta je rekao na kraju te rečenice, a mislim da, ni nije”, rekao je Tramp nakon drugog Bajdenovog odgovora.

Ta rečenica je možda sumirala noć.

Mediji

Check Also

Politikolog Perla objasnio, na šta bi Belousov mogao da upozori Lojda Ostina

Nakon napada na Sevastopolj, šef Pentagona Lojd Ostin razgovarao je telefonom, sa ruskim ministrom odbrane …